Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Jonge, mooie en vooral ambitieuze vrouwen die het koste wat kost tot in de autoracerij willen schoppen en niet als Sabine Schmitz door het leven gaan. Je zou voor minder voor de chips uit de kast halen en je 90 minuten aan een scherm kluisteren. Zeker als de montage scherp en de conversaties in een vreemde taal zijn. Zowel Veloce come il Vento als NIKA voldoen aan de criteria en zijn met andere woorden aan te raden voor DRIVRs. Trailers, na de sprong!

Het zijn geen documentaires genre Senna of The Green Hell, maar wel goede’Romkoms’ (Romantische Komedies) met een verhoogd octaangehalte. Een link naar de officiële versies met Engelse ondertitels moeten we jullie helaas schuldig blijven. De trailers maken ons alvast nieuwsgierig naar het verhaal, ware het niet dat ons Noors en Italiaans niet zo denderend is. Vrouwen in de autosport, het blijft toch iets magisch.

Veloce Come Il Vento

Giulia De Martino heeft een passie voor autoracen. Haar familie telt al meerdere generaties kampioenen en op 17 jarige leeftijd neemt ze deel aan belangrijke wedstrijden Campionato Italiano Gran Turismo en dit terwijl ze door haar vader wordt gecoacht. Alles verandert wanneer ze alleen komt te staan en alleen de piste op moet. De plotse terugkeer van haar onbetrouwbare broer Loris, tevens voormalig piloot, maakt het niet gemakkelijk. Ze zal ermee moeten samenwerken en de adrenaline samen met de emoties zullen ten top worden gedreven. Ze ontdekt het belang van familiegevoel.

NIKA

De film NIKA gaat over een zestienjarig meisje dat in de voetsporen van haar vader wil treden. De man was een professioneel racer, die tragisch kwam te overlijden in een ongeval. Tegen de wil van haar moeder, verwaarloosd Nika – de naam van het meisje – haar schoolwerk om zoveel tijd mogelijk op de kartbaan door te kunnen brengen. Wanneer de beste vriend van haar overleden vader haar overhaalt om aan de Adriatic Cup mee te doen, is het hek van de dam en zet ze alles op alles. Met alle intriges en discussies tot gevolg.