Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Iedere autofreak is wel bekend met de bloedmooie Porsche 550 Spyder waar acteur & stijlicoon James Dean het leven in liet, maar slechts weinigen kennen het lugubere verhaal dat zich na die bewuste dag in 1955 afspeelde. De wagen heeft namelijk nog veel meer onheil op zijn kerfstok, genoeg zelfs om sommige mensen te overtuigen dat er een vloek over de 550 Spyder rust. De bijnaam Little Bastard is dus niet bij de haren getrokken, want het wrak -en onderdelen ervan- heeft in de nasleep van Dean’s crash nog een handvol bijkomende slachtoffers gemaakt.

Little_Bastard_03

Na het onfortuinlijke ongeval van de acteur werden de restanten van Little Bastard opgekocht door George Barris. George was een befaamde custom-car specialist die niet alleen de Batmobile en KITT voor zijn rekening nam, maar ook deze Porsche voor James Dean had gepersonaliseerd. Barris betaalde 2500 dollar voor het wrak, en stuurde zijn mechaniekers op pad om de verhakkelde 550 op te gaan halen. Tijdens het takelen schoof het wrak echter plots van de trailer waardoor één van zijn werknemers naar het ziekenhuis moest met twee gebroken benen.

Een tijdje later verkocht Harris de motor en versnellingsbak aan Troy McHenry en William Eschrid, twee sportwagenpiloten die met 550’s raceten. Het toeval wou dat beide piloten op een bepaald moment in dezelfde race aan de start stonden, met onderdelen van Little Bastard onder hun Porsche’s. McHenry verloor in die wedstrijd de controle over het stuur, knalde frontaal tegen een boom en stierf ter plekke. Even later kwam ook Eschrid in de problemen toen de aandrijflijn -midden in een bocht- plots vastliep en zijn Porsche over de kop sloeg. Hij werd zwaar gewond afgevoerd.

Little_Bastard_05

Barris had nog twee wielen liggen die ongehavend uit de crash van James Dean waren gekomen. Hij verkocht ook deze, maar kort nadat ze door de volgende eigenaar in gebruik genomen werden, gaven ze synchroon de geest. De wagen werd van de baan geslingerd en belandde in het decor. De rest van de wrak stond op dat moment in de werkplek van Barris stof te happen, waar het de aandacht trok van twee amateur-dieven. Een van deze twee heren haalde zijn arm open toen hij het stuurwiel probeerde te stelen, terwijl de andere gewond geraakte toen hij de bebloede bestuurdersstoel probeerde te ontvreemden.

Barris besloot het wrak dan maar veilig op te bergen, maar even later werd hij overtuigd door de California Highway Patrol om de restanten van Little Bastard uit te lenen voor een tentoonstelling rond verkeersveiligheid. De eerste expositie werd echter geen succes, want het huis waar het wrak gestockeerd stond vatte vuur en brandde volledig tot de grond af. Het mysterie werd helemaal compleet toen achteraf bleek dat het wrak gevrijwaard was gebleven van de nietsontziende vlammenzee. Bij de volgende tentoonstelling -in een school-, viel het wrak plots van zijn stand en brak de heup van een student.

Little_Bastard_02

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was geweest, bleef de vloek van Little Bastard zich op gruwelijke wijze verder zetten. Tijdens een transport kwam het wrak plots los en bracht de vrachtwagen wild aan het slingeren. De chauffeur werd daarbij uit zijn cabine geworpen, viel op de weg en werd verpletterd onder de Porsche. Later zou Little Bastard tijdens twee andere transporten eveneens van de vrachtwagen vallen. Het vallen van de Porsche leek zowaar een constante te worden in de nasleep van James Dean’s ongeval.

Tijdens een zoveelste transport in de jaren ’60 verdween de Porsche 550 Spyder plotseling volledig van de radar. Sindsdien heeft niemand Little Bastard meer teruggezien, maar wie DRIVR geregeld volgt, weet dat er onlangs een doorbraak in die zoektocht is gekomen. De nog onbekende man uit Whatcom County, Chicago vertelde dat zijn vader indertijd samen met enkele vrienden het wrak verstopt heeft achter een valse wand ergens in een gebouw. Vraag is alleen of ze de wagen voor hunzelf wilden houden of eerder de mensen wilden beschermen tegen Little Bastard…