Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Anno 2017 zijn steeds meer bolides halve discotheken als het op hun (optionele) geluidsinstallaties aankomt. Harman Kardon, Bose of Bang & Olufsen – het kan tegenwoordig allemaal. Maar wat als je als octaanliefhebber ook thuis ten volle wil genieten van het beste wat op er muzikaal vlak te hebben is? Dan ga je toch gewoon voor je favoriete tunes doorheen de spaghetti-uitlaat van pakweg een Lamborghini, niet?

ixoost

43

iXoost is zo’n een Italiaanse fabrikant van speakers. Niet zomaar speakers, natuurlijk – maar echte pareltjes, gemaakt van uitlaten van Formule 1-bolides en andere DRIVR‘s. Ze worden bovendien handgemaakt in Modena, waar de oude uitlaten omgetoverd worden tot oogstrelende muziekversterkers. Dat gebeurt met zoveel oog voor detail en design dat ze kunnen dubbelen voor kunstwerk in je woning. Daarnaast bevatten ze natuurlijk ook de modernste hi-fi technologie en zijn ze te bedienen via wifi. En voor wie het beu is om naar ‘klassieke’ muziek te luisteren, kan ook gewoon motorgeronk via de uitlaat de woonkamer laten inknallen.

ev_04

ev_01ev_02

De inventieve Italianen bieden meerdere modellen aan. Het meest tot de verbeelding sprekende systeem draagt de naam van Lamborghini. Met behulp van carbon en hout wordt het typische design van het merk met de stier tot in het detail nagebootst. En net zoals de corresponderende vierwielers is ook deze creatie goed voor indrukwekkende cijfers. Of wat dacht je van 1600 watt muziekvermogen van de speakers, en nog eens 1200 voor de subwoofer? Het prijskaartje is trouwens ook niet mis. Bestel je de ESAVOX, dan ben je 19.900 euro lichter, vóór passage via de staatskas. Gelukkig kan het ook wat eenvoudiger. Voor het basismodel betaal je €5.000, en daarmee haal je ook al een pareltje in huis. Of heb je zelf nog ergens een kunstzinnige uitlaat rondslingeren? In ruil voor wat centjes maken ze er wel iets van…

[Alle info op iXoost]