Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Groene Hel, ook wel gekend als de Nürburgring Nordschleife, zal binnenkort niet meer de langste omloop ter wereld zijn. De 20,8 kilometer lange asfaltstrook krijgt namelijk concurrentie aan de andere kant van de Oceaan. Daar plant John Morris een ‘Disneyland’ voor iedereen met benzine in de aderen, inclusief een circuit van 15 mijl oftewel iets meer dan 24 kilometer.

Foto: Peter Bohler voor Bloomberg Businessweek

[Foto: Peter Bohler voor Bloomberg Businessweek]

John Morris, een 69 jarige internetondernemer die van zijn pensioen geniet, kocht in 2004 de Spring Mountain Motorsports Ranch. Een ‘klein’ circuit met een lengte van 3,5 kilometer, perfect voor wat plezier met vrienden. En ook nog eens interessant gelegen, op zowat driekwart uur van de Las Vegas Strip. Gaandeweg is het gebied dat hij er bezit uitgebreid tot 365 hectare. Het circuit is al danig aangepast en is ondertussen 10 kilometer lang. Niet alleen kan je er zelf de baan op, ook rijscholen en  constructeurs huren het regelmatig om  er hun nieuwe modellen te testen. Daarnaast zijn er verschillende andere voorzieningen, zodat je met het gezin op uitstap kan naar de Spring Mountain Motor Resort & Country Club. Terwijl de man zich uitleeft op het circuit, kunnen vrouw en kinderen naar de wellness, het zwembad, gym of schietbaan of wat luieren aan het meer.

Foto: Peter Bohler voor Bloomberg Businessweek

[Foto: Peter Bohler voor Bloomberg Businessweek]

Dat volstaat echter nog niet voor Morris. Hij wil van de Ranch een echt pretpark voor volwassenen maken. Daarvoor wil hij uitpakken met het langste circuit ter wereld. Met een lengte van 24 km is het nog eens 4 kilometers langer dan die befaamd Nürburgring Nordschleife. Daarnaast komt er tegen begin 2018 onder andere een 9 kilometer lang off-road parcours door het woestijnzand, een theater en een resem luxe-hotels met bijhorende restaurants. Wat het lidmaatschap kost? Een voorafje van 45.000 dollar en vervolgens 5.000 dollar per jaar. Niet voor iedereen weggelegd dus.

Foto: thedrive.com

[Foto: TheDrive.com]

Het nieuwe circuit mag dan wel langer worden dan de Groene Hel, als het aankomt op hoogteverschillen blijft die laatste toch onklopbaar. Het parcours in de Nevada woestijn zal namelijk veel minder hoogtemeters bevatten. Toch zal het interesse wekken, al was het nog maar omdat het de langste asfaltlap is. Wij zijn alvast benieuwd of McLaren, Porsche en Lamborghini binnenkort uitpakken met ‘Spring times‘…

[Via Bloomberg en The Drive]