Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_instaroadsNu tussen de Aprilse grillen ook de eerste echte zomerse zonnestralen komen, begint het ten huize Vanderplaetsen weer te kriebelen. Niet om te gaan zonnebaden of op hotel te gaan, maar om de eerste roadtrip in te plannen. Dat kan op je eentje of met een paar vrienden, maar dat kan ook met een aantal organisaties. De één al wat beruchter dan de andere. Vijf opties, na de sprong!

The Carbage Run – 3/07 – 7/07

garbage run

Historie: De Garbare Run bestaat al sinds 2009 en is dus reeds aan de negende editie toe. Anno 2017 worden maar liefst 550 auto’s aan de start toegelaten, waarvan er 500 teams automatisch worden geloot en nadien nog 50 plaatsen op een kwalificatiedag te verdienen zijn.
Opzet: Het doel van de Roadtrip is niet om de snelste te zijn, dan wel om handig en creatief te zijn. Elke dag wordt gekleurd met opdrachten, die vooral voor plezier moeten zorgen. De eerste uitdaging? Een bolide vinden onder de 500 euro, jonger dan het bouwjaar 1999. Een echte Garbage Car met andere woorden.
Route: De startplaats is net over de Nederlandse grens, in de buurt van Emmen, waarna de route je doorheen  Estland, Letland en Litouwen zal sleuren. (Oost-Duitsland – Polen – Litouwen – Estland – Litouwen). Eindplaats: Vilnius.
Prijzen: Naast de eer om over de finish te rollen, zijn er ook prijzen te rapen. Onder het podium wordt zo’n €3.000 euro verdeeld, al kan je met de originaliteitsprijs ook €1.000 mee naar huis nemen.
Kosten: Een team met twee deelnemers inschrijven kost 399 euro, extra teamleden zijn 49 euro per persoon. Daarnaast kan je ook camping boeken voor 59 euro per persoon, maar daarvoor slaap je een hele week. Daarnaast kan je evengoed hotelletjes boeken. Het ligt dus volledig in eigen handen.
Meer info: Carbage Rally!

route carbage run

 

Mongol Rally – 15/07 – ?

Historie: De allereerste Mongol Rally vond plaats in 2004 en loodste 4 van de 6 teams volledig over het traject. Het evenement bleef groeien, waardoor de eerste 100 plaatsen in 2017 al in 22 seconden waren toegewezen. De organisatie heeft intussen dus wel al wat ervaring.
Opzet: De wereld redden. Echt waar. Door met een waardeloos autootje, zonder hulp of zorgen de route af te leggen, is de bedoeling nog steeds om geld op te halen voor het goede doel. Er zijn maar drie regels: de bolide moet rommel zijn, je hebt geen back-up en je moet minstens £1.000 ophalen voor het goede doel.
Route: Vertrekkende uit het Engelse, ligt de eindbestemming in… Ulan Udar (Rusland). Dit jaar finisht de horde dus niet in Mongolië, al ligt het grootste deel van de route wel in het land der Mongolen. Klaar voor 16.000 ongeremde kilometers door de bergen en woestijnen van Europa en Azië? O, klein detail: de trip duurt tussen de 4 en 8 weken.
Prijzen: Een ervaring die je leven zal veranderen en de wereld redden.
Kosten: £650 per wagen, met uitzondering van alle andere kosten.
Meer info: Mongol Rally.

mongol-rally-route-central-asia-1-of-1

The Budapest Rally – 15/07 – 22/07

Opzet: Originaliteit voorop. De bedoeling van de Budapest Rally is om in zo’n origineel mogelijke bolide van België naar .. Budapest te rijden. Er zijn zes etappes langs de mooiste wegen in Europa, elk voorzien van creatieve uitdagingen en bezienswaardigheden. Om de uiteindelijke winnaar te bepalen, wordt er met een puntensysteem gewerkt. 100 punten voor wie met een Fiat Multipla aan de start staat, 20 punten voor een gemonteerd zwaailicht en dagelijks ook punten te rapen tijdens de proeven.
Route: Een enkeltje België-Budapest, inclusief stops als: Het Zwarte Woud, Stelvio, Gardameer, Venetië, Plitvice en uiteindelijk ook Budapest zelf. In totaal een 2.000-tal kilometer over zes etappes verspreid.
Prijzen: Een knalgele Trabant om mee naar huis te nemen.
Kosten: €250 per persoon, exclusief eten, verblijf en allerhande kosten.
Meer info: The Budapest Rally

budapest rally

The Scotland Rally – 5/08 – 12/08

scotland 2

Opzet: Identiek aan The Budapest Rally, dan wel naar Schotland in plaats van naar Budapest. Het thema van dit jaar is ‘dieren’, dus de wagens moeten zo origineel mogelijk worden aangekleed.
Route: Door Engeland en Schotland. Langsheen: Stonehenge, Snowdonia, Loch Ness, Glasgow en als afsluiter ook de NC500-route.
Prijzen: Een klassieke Mini Cooper in de Britse Vlag.
Kosten: €250 euro per persoon, exclusief eten, verblijf en allerhande kosten.
Meer info: The Scotland Rally

scotland rally

Ramble Rally – 18/09 – 22/09

97580-ontwerp-huisstijl

Opzet: Is de Mongol Rally avontuurlijk door het hulpeloze karakter, dan is de Ramble Rally dat door het verrassingselement. Als deelnemer weet je niets over de route, enkel dat het binnen Europa is en dat je vijf dagen onderweg bent. Er zijn geen eisen qua auto, geen route-beschrijvingen of bolletje-pijltjes, gewoon rijden. Hierbij ook geen overnachtingen op de camping, maar in hotels, die bij het inschrijvingsgeld gerekend zijn.
Route: Binnen Europa, waarbij de laatste bestemming op maximaal 1 dag van Nederland rijden is.
Prijzen: Vallen hier – behalve de ervaring – niet te rapen.
Kosten: €1.498 per auto en per twee deelnemers, inclusief zes overnachtingen en een organisatie.
Meer info: Ramble Rally