Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In 1917 zag de allereerste Mitsubishi het levenslicht. De vierwieler werd gebouwd door de Mitsubishi Shipbuilding Company, een voorloper van wat uiteindelijk Mitsubishi Motors zou worden. Een eeuw geleden lanceerde het de Model A, tevens ook de eerste in serie gebouwde vierwieler in Japan. Om de verjaardag te vieren laten de Japanners verleden en heden samensmelten in de vorm van een hybride Model A.

mitsubishi_model_a_5

mitsubishi_model_a_4mitsubishi_model_a

Het merk met de drie diamanten bouwde de Model A van 1917 tot 1921. Dit kan gerust de Oosterse tegenhanger genoemd worden van de in 1908 in Amerika gelanceerde Ford Model T. Oorspronkelijk lag er onder de motorkap een 2.8 liter grote vier-in-lijn die 35 paarden naar de achterwielen stuurde. En omdat er dit jaar 100 kaarsjes aan mochten geloven, besloot de Amerikaanse tak van Mitsu om een Model A uit te rusten met de hybride aandrijflijn van de huidige Mitsubishi Outlander PHEV. Restomodding anno 2017 dus. West Coast Customs (gekend van Xzibit en zijn kornuiten in Pimp My Ride) werd ingeschakeld om dit huwelijk tussen oud en nieuw tot een goed einde te brengen.

mitsubishi_model_a_1mitsubishi_outlander_phev_965

Na de transformatie beschikt het 3,83 meter lange koetswerk over een 2 liter viercilinder benzine en een elektromotor. Het vermogen verzesvoudigd daardoor tot 203 pk en 300 koppelmomenten. Dat moet voldoende zijn om de topsnelheid van het oorspronkelijke model (32 km/u) te overtreffen en tegelijkertijd flink minder peut door de cilinders te jagen. Wij zijn alvast benieuwd hoe deze nieuwe ouwe stuurt. Enneuh – gefeliciteerd, Mitsubishi!