Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Toen McLaren-Honda en Logitech vorige week enkele mysterieuze tweets online zetten, schoof zowel de game- als de racewereld naar het puntje van hun stoel. Met wel erg goede reden, zo blijkt nu. Het F1-team gaat namelijk een eSports-liga opzetten om de ‘champion of champions’ te vinden. De hoofdprijs? De job van je leven…

En daarmee is McLaren het allereerste F1-team dat de commerciële, digitale kant op gaat. Ze lanceren de ‘World’s Fastest Gamer’-competitie, wat moet uitdraaien op de moeilijkste en meest intensieve wedstrijd voor virtuele racepiloten. Om de competitie in goede banen te leiden, kan McLaren beroep doen op Logitech G en Darren Cox – de man achter het befaamde GT Academy. Daarnaast zorgen GIVEMESPORT en Sparco voor de nodige professionaliteit en visibiliteit.

De inzet is dan ook onmetelijk hoog: een werkcontract voor één jaar als professioneel simulatiepiloot bij het team. De winnaar(s) mogen samenwerken met de ingenieurs van het McLaren Technology Centre en reizen mee van GP naar GP om de racebolides verder te helpen ontwikkelen. Alonso en Vandoorne assisteren, je zou voor minder wat trainingsdagen inplannen.

WFG_release_5TfgWCQ

Het mooie is dat niemand wordt uigesloten. Er wordt geracet op elk platform over de hele wereld. Uiteindelijk worden er zes finalisten uitgekozen door een professionele jury en vier via een kwalificatie-evenement. De grote finale gaat door in het Technology Centre van McLaren, waar de kandidaten op zowel technische kennis, samenwerkingscapaciteiten als fysiek zullen getest worden. Alles voor die ene job. Zie het als de ultieme sollicitatie.

Voor meer info over hoe de wedstrijd zal verlopen, verwijzen we zowel naar de webstek van McLaren als de onderstaande infomercial.