Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_rmvilledesteWie komend weekend zin heeft om zijn spaarvarken wat te verlichten aan het Italiaanse Comomeer, die moet zeker een bezoekje aan de Villa Erba-veiling brengen – georganiseerd door RM Sotheby’s. De veiling valt samen met het Concorso d’Eleganza van Villa d’Este en biedt pareltjes aan op twee en vier wielen. Van art-decodesign door  Talbot-Lago en Bugatti over Ferrari’s en Maserati’s uit de glorierijke jaren ’60 tot aan enkele posterfavorieten uit het Commodore 64-era toe, alles gaat er onder de hamer – inclusief de natte droom van elke millennial: de Heilige Drievuldigheid.

Laferrari

2015 Porsche 918 'Weissach' Spyder (Custom)2016 McLaren P1 GTR (Custom)

Voor de allereerste keer worden zowel een Ferrari LaFerrari (in Rosso Corsa met slechts 200 km op de teller), een Porsche 918 (Spyder met Weissach pakket) en een McClaren P1 (in GTR uitvoering) samen aangeboden. Met wat geluk kan je dus je collectie in één keer actualiseren voor minder dan 10 miljoen euro! Een andere opvallende verschijning is de witte Lamborghini Countach QV uit ’87. Logo’s, instrumentenpaneel, handgrepen, uitlaatpijpen en zelfs de deurstijlen zijn allen voorzien van een laagje 23 karaats goud! Deze fabrieksoptie werd slechts tweemaal aangevinkt, exclusiviteit verzekerd dus.

1987 Lamborghini Countach 5000 QV by Bertone dashboard (Custom)
 
1987 Lamborghini Countach 5000 QV by Bertone (Custom)1987 Lamborghini Countach 5000 QV by Bertone deurstijl (Custom)

Of misschien toch liever een BMW 507, Audi Sport Quattro, Lancia Delta S4 dan wel een Ferrari Dino? Nog een laatste eervolle vermelding: een Porsche 911 RSR uit 1993 die welgeteld 10 (tien!) kilometer gereden heeft sinds hij van de band rolde in Stuttgart. Het zal je naar schatting 2 miljoen en een goede wasbeurt kosten om dit monster op je oprit te mogen plaatsen.

[Foto’s: RM Sotheby’s – bekijk de digitale catalogus ALHIER]