Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

e3 thumbIn alle drukte rond de 24 Uur van Le Mans zouden we de hoogmis voor gamers bijna uit het oog verliezen. Want ook al is de Electronic Entertainment Expo (E3) eigenlijk een algemene beurs voor games, toch is er dit jaar meer autogerelateerde content dan ooit. Kunnen nieuwe games als F1 2017, WRC 7, Forza Motorsport 7, Project CARS 2, The Crew 2 of Need For Speed Payback je niet meteen overtuigen, dan kan de officiële onthulling van de Porsche 911 GT2 RS dat misschien wel. Een overzicht, na de sprong!

F1 2017

Als de trailer en de ondertitel ‘make history’ nog geen belletje doen rinkelen, dan mis je waarschijnlijk wat F1-geschiedenis. F1 2017 bouwt verder op de solide basis van F1 2016, maar voegt – na 3 jaar afwezigheid – opnieuw klassieke F1-bolides toe aan het wagenpark. Van McLaren MP4/4 tot Ferrari F2002, ontwikkelaar Codemasters zet volop in op nostalgie en hoopt zo de F1-franchise naar een hoger niveau te tillen. Geen noemenswaardige verbetering op vlak van graphics, geluid of gameplay, maar wel een hele rugzak vol extra content. Evolutie in plaats van revolutie, dus. In de (digitale) winkelrekken vanaf 25 augustus.

FORZA MOTORSPORT 7

Forza Motorsport 7 legt de lat ongemeen hoog voor zichzelf – omdat het moet! Met aanstormende concurrentie als GT Sport en Project Cars 2 kan ontwikkelaar Turn 10 maar beter geen half werk afleveren. Het hoogtepunt van de lancering moet ongetwijfeld de live onthulling van de Porsche 911 GT2 RS geweest zijn, die ook meteen ‘speelbaar’ was op de demo ter plaatse. Verder wordt een wagenpark met 700 uiterst gedetailleerde bolides beloofd, net als een carrièremodus met ‘ongekend’ veel vrijheid. Je kan met andere woorden kiezen hoe je wagen en piloot er uitzien van velg tot – uhm – helm. Tenslotte komt er ook een dynamische weercyclus met hevige onweersbuien en droge zandstormen. Afwachten hoe het spel op XBOX One én Windows 10 (hoera!) zal spelen, al zijn we voorlopig wel even zoet met de prachtige beelden in 4K.

PROJECT CARS 2

Project CARS 2 is zowat de meeste geanticipeerde racegame van het jaar. De ontwikkelaars pogen een zo realistisch mogelijke ervaring neer te zetten, waardoor quasi elke demo in een peperdure simulator doorgaat. Kon PC1 al overtuigen op vlak van rijdynamiek, dan zou deze opvolger de overtreffende trap moeten zijn, op voorwaarde dat je met een (degelijk) stuurtje aan de slag gaagt. Van bandenrol tot dynamische afwateringssystemen, op elk detail wordt gelet. Vandaar ook dat we hier geen trailer maar een hands-on impressie plaatsen. Een waardige opvolger en hoogstwaarschijnlijk dé referentie voor racegames vanaf 22 september.

The Crew 2

The Crew 2 valt niet meteen te klasseren als pure racegame, aangezien het de slagzin ‘ter land, ter zee en in de lucht’ vrij letterlijk neemt. In de spectaculaire trailer wordt continu gewisseld tussen auto, motor, boot en vliegtuig, waardoor er heel wat afwisseling is. Blijkbaar kan je tijdens het rijden steeds wisselen van voertuig met een simpele druk op de knop en zonder laadschermen. Daarnaast is er ook een soort Life Extreme Series in het leven geroepen, waar je in drie fases racet en als eerste over de meet moet komen. Het wordt dus een volbloed arcadegame dat voor iedereen toegankelijk is en heel wat adrenaline zal voorzien. Het moet niet altijd even serieus zijn, toch?

WRC 7

Nu DIRT 4 de bal iets of wat heeft misgeslagen door minder op realisme te focussen, zou deze WRC 7 wel eens wat fans kunnen afsnoepen. Er is heel wat verbetering merkbaar ten opzichte van WRC 6, voornamelijk op vlak van rijdynamiek en ondergrond. De wagens reageren natuurlijker en ‘zweven’ minder over de kiezels en ijsvlaktes.  Naast de normale stages, die ongeveer 10 minuutjes duren, zijn er trouwens ook ‘epic’ stages toegevoegd, waar je maar liefst 30 minuten zoet mee bent. Klinkt alvast veelbelovend voor de liefhebbers, al blijft het natuurlijk afwachten tot een eerste demo.

En ook niet te vergeten maar reeds aangekondigd: Gran Turismo GT Sport en Need for Speed: Payback.