Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Valentino Balboni krijgt nog steeds kriebels als hij achter het stuur van een Countach kruipt. De man die zijn carrière als testpiloot 40 jaar geleden bij Lamborghini achter het stuur van een Miura SV startte, deelt graag wat de Countach volgens hem speciaal maakt. Gelukkig voor ons waren de mannen van Joe Sackey Classics aanwezig, inclusief camera.

valentino balboni countach2

Valentino Balboni, een legende onder de testrijders, kon nogmaals zijn knuisten om het stuur van een Countach leggen. Niet zomaar een Countach, maar de 5000 Quattrovalvole die in 1986 gebouwd werd voor de toenmalige CEO van het merk uit Sant’Agata Bolognese. De V12 werd voor dit model uitgeboord tot 5,1 liter en kreeg zes Weber carburatoren. Dat resulteerde in 455 paarden. Een cavalerie die ook vandaag nog meer dan respectabel is.

valentino balboni countach

Gehuld in een paars koetswerk, getooid met gouden velgen en met de obligate vleugeldeuren is dit ook vandaag nog steeds een iconische DRIVR. Of zoals Balboni zelf verklaart: “The car talks to the driver, the driver understands the car, the language of the car. The car is a human being, and there is a kind of mutual understanding.” Ben je daarnaast benieuwd hoe Balboni het tot testpiloot schopte? Dan heb je nog een reden om de komende zeven minuten niets anders te doen dan je mee te laten nemen door de charmante Italiaan.