Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_devroolijketochtEr was eens een tijd dat hier elke maand een nieuwe Klapband-podcast verscheen. Niet getreurd, dat regime hernemen we binnen de kortste keren. Maar in tussentijd droppen we nog even een zoethoudertje van formaat: De Vroolijke Tocht van auteur Cyriel Buysse zoals nagereden en verteld door De Standaard-fotograaf Michiel Hendryckx. Hou je van (oude) auto’s en (dito) taal, dan moet je deze vierdelige reeks zeker in zijn geheel beluisteren.

Honderd jaar geleden verscheen het eerste “autoboekje” van Cyriel Buysse: ‘De Vroolijke Tocht’. De schrijver brengt hierin blijgemoed verslag uit van een ware ‘Tour de France’ die hij in oktober 1910 maakte samen met drie vrouwelijke reisgezellen, du jamais vu in die tijd.

Begin oktober 2010, exact honderd jaar na Buysse, deed fotograaf Michiel Hendryckx die reis nog eens over, en hield halt op dezelfde plaatsen die Buysse 100 jaar geleden beschreef. Wat is er op die honderd jaar veranderd en wat is hetzelfde gebleven?

Het resultaat is een vierdelige radioreeks geworden.

Schermafbeelding 2017-07-04 om 22.20.49

[Met dank aan Stijn Sioen voor de fijne tip, homepage ALHIER]