Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met diepe droefheid melden wij het heengaan van ‘Parking 58’: geboren te Brussel naar aanleiding van de Expo in ’58 en op maandag 31 juli 2017 van ons heen gegaan. Het voelt net als gisteren, dat een dappere delegatie DRIVRs het ochtendgloren trotseerde om er een allereerste #DRIVRmeet te beleven. Een herinnering die voor altijd gekoesterd zal worden, zeker nu de iconische locatie in het hart van onze hoofdstad niet meer is.

Maar liefst zestig jaar lang stond Parking 58 open voor iedereen. Het was niet alleen de eerste parking met meerdere verdiepen, de opening bracht ook de keten Interparking in beweging. Met een revolutionaire 800 parkeerplaatsen en een ongelofelijk uitzicht over de Belgische hoofdstad, mocht het complex dagelijks honderden bezoekers ontvangen. Als één van de bekendste parkeergebouwen, werden er ook films opgenomen en feestjes gehouden op het dak.

Zelfs de allereerste #DRIVRmeet vond er plaats. Zo pende bezieler en hoofdredacteur Ken op 26 juni 2012 zo trots als een gieter: “We hebben hier en daar al wat zaadjes geplant, maar nu is het officieel: de allereerste DRIVR-meeting gaat door op het dak van de legendarische Parking 58 in Brussel, nu zondag 1 juli vanaf tien uur ‘s ochtends.” En omdat onze Facebookteller tegelijkertijd de kaap van de 1000 leden had bereikt, werd er ook een gratis ontbijt voorzien.

De dag zelf werd er een live twitterfeed opgezet, waarin weetjes en sfeerbeelden elkaar speels afwisselden en er meteen een tweede editie werd geopperd. Hetgeen dan uiteindelijk in een eerste en tweede DRIVRrit resulteerde. Om maar te zeggen dat het complex Parking 58 ons erg nauw aan het hart ligt en we het heengaan niet graag zien passeren. Gelukkig hebben we de sfeerbeelden van toenmalige fotograaf Jeroen Peeters nog!

PS: Tijd voor een nieuwe #DRIVRmeet op nieuwe locatie?