Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het land van de double quarter pounder with cheese mag het al eens wat meer zijn. Op Pebble Beach is het dromerige plaatje zelfs compleet, met uitzicht op zee en een schat aan knappe wagens in alle geuren en kleuren. Bovendien maken niet alleen klassiekers hun opwachting tijdens de vermaarde Monterey Car Week, maar ook blitse concept cars en exclusieve productiemodellen.Wij zetten alle nieuwigheden vanop de greens van Pebble Beach even voor je op een rij.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

vision_mercedes-maybach_6_cabriolet_73

vision_mercedes-maybach_6_cabriolet_930vision_mercedes-maybach_6_cabriolet_67

Na de (erg rode) Vision Mercedes-Maybach 6 coupé van vorig jaar, pakken de Duitsers uit met een cabriovariant. Geen grote verassingen op vlak van het design: de grote lijnen blijven blijven behouden, maar dan met een soepel plooidak en een achtersteven die nog wat meer naar een luxejacht hint. De 24 (!) duim grote velgen kregen een nieuw ontwerp. Zoals het tegenwoordig hoort, is de aandrijflijn volledig elektrisch. Op zowel de voor- als achteras is een elektromotor geplaatst, goed voor een totaalvermogen van 750 pk. De batterijen zouden je een rijbereik van 500 kilometer moeten verschaffen. Het interieur behoudt z’n futuristisch design: als bestuurder kan je rekenen op alle mogelijke elektronische snufjes, tot zelfs biometrische sensoren die de gezondheid van de inzittenden opvolgen toe. Onder de motorkap is er bagageruimte voorzien, inclusief een op maat gemaakte trolleyset.

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake & Speedster

Zagato_Aston_Martin_Vanquish_Shooting_Brake_2018-01_

aston_martin_vanquish_zagato_speedsteraston_martin_vanquish_zagato_speedster_1

De ontwerpers van Zagato konden weer niet met hun handen van Aston Martin blijven. Al hoor je ons daar niet over klagen, natuurlijk. Dit jaar onthullen maar liefst twee modellen – beide gebaseerd op de Vanquish S – en goed voor een nog steeds atmosferische V12 met 600 paarden. Met name de Shooting Brake doet menig man watertanden. Dat je niet veel wint op vlak van ruimte en moduleerbaarheid, nemen we er natuurlijk graag bij. Het blijft immers een strikte tweezitter. Een op maat gemaakte bagageset is wel voorzien. Daarnaast stelt Zagato ook een roadster voor, Speedster genaamd. Terwijl er van de Shooting Brake 99 exemplaren voorzien zijn, zijn er slechts 28 gefortuneerde gelukkigen die de Speedster op de oprit kunnen plaatsen.

BMW Concept Z4

bmw_concept_z4_53

bmw_concept_z4_91bmw_concept_z4_5

Ondertekende kan zich alvast vinden in de nieuwe designtaal die het Beierse merk spreekt. Deze ontwerpstudie van de Z4 is duidelijk geïnspireerd op de BMW 8 Series concept. Opvallend zijn de laaggeplaatste nieren en de hoger geplaatste (en eerder verticaal ingedeelde) koplampen. Een gevolg van de samenwerking met Toyota die dit platform voor de toekomstige Toyota Supra gaat hanteren? Het interieur valt op doordat de focus meer dan ooit op de bestuurder ligt. In die mate zelfs dat de stoel van de passagier als het ware verdwijnt, omdat die in de koetswerkkleur uitgevoerd is. Afwachten of we dit ook op de productieversie zullen zien. BMW laat nog niet los wat er onder de motorkap te vinden is, al kunnen we er van uitgaan dat de zescilinders in de minderheid zullen zijn.

Infiniti Prototype 9

De prijs voor originaliteit gaat zonder twijfel naar Infiniti. Hun ‘Prototype 9’ is een samensmelting van een Formule 1-wagen uit de jaren ’40 en de aandrijflijn van de toekomstige – hou je vast – Nissan Leaf.  Het onderhuidse verhaal vergeet je onmiddellijk als je naar het buizenchassis en de met de hand gevormde stalen koetswerkpanelen kijkt. De 30 kWh grote lithium-ionbatterij voedt trouwens een 148 pk en 320 Nm sterke elektromotor die gekoppeld is aan de achterwielen. De naam tenslotte? Die komt van het Japanse woord voor het cijfer ‘9’: kyuu. Dat refereert naar de letter Q, die in de typebenaming van alle huidige Infiniti’s voorkomt.

Kode 0

kode0_photo_A4_20170811s

kode0_photo_A4_20170811skode0_photo_A4_20170811s

Vorig jaar onthulde Ken Okuyama op Pebble Beach de Kode 57. Dit jaar pakt de ontwerper van de Ferrari Enzo uit met een totaal andere concept: de Kode 0. Die is geïnspireerd op supercars uit de jaren ’70, zoals bijvoorbeeld de Lamborghini Countach. Het retrokoetswerk staat op het platform van de moderne Lamborghini Aventador, goed voor de gekende 6,5-liter grote V12 met 700 pk en 690 koppelmomenten. Wij zijn al benieuwd of er iemand voor deze weer 2,5 miljoen dollar veil heeft.

Lucid Air

Lucid Motors bracht een in zilver en grijs gespoten Air mee naar Californië. De zowat productierijpe vooruitblik toont een sedan die de tegenhanger moet worden van de Tesla Model S. Onderhuids zijn er twee elektromotoren terug te vinden, samen goed voor 600 pk. Dankzij het 130 kWh sterke batterijpakket bedraagt de (theoretische) actieradius 650 kilometer. Gezien het vermogen zal het niet verwonderen dat de sprint naar honderd in minder dan drie tellen achter de rug is. Verder beschikt deze Air over allerlei sensoren en camera’s en is-ie in staat om tot op zekere hoogte autonoom aan het verkeer deel te nemen. Vanaf 2019 zal deze Air op de Amerikaanse markt komen, met een prijs van 52.500 dollar of ongeveer 44.000 euro.

Jaguar XE SV Project 8

280617xesvproject803

280617xesvproject853280617xesvproject890

De door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations-afdeling onder handen genomen XE landt ook op Amerikaanse bodem. Deze Project 8 laat zich voortstuwen door een tot 600 paarden gekietelde versie van de 5.0 liter V8 met supercharger. Daarmee is de XE SV Project 8 meteen Jaguars krachtigste wagen ooit. Dat vermogen wordt via een achttrapsautomaat op de achterwielen losgelaten. Eens goed doorduwen met de rechtervoet en de naald passeert de honderd na 3,3 seconden om pas te stoppen bij 320 km/u. SVO voorziet slechts 300 stuks. Wil je er eentje, dan mag je minstens 160.000 euro ophoesten. Maar je krijgt er dan wel een handgebouwde DRIVR voor in de plaats.