Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_autocarnlHet moet van het betreurde AutoWeek Vlaanderen geleden zijn dat er nog eens iets bewoog op de Nederlandstalige autobladenmarkt. Selectievere reclamebestedingen in een snel veranderend medialandschap maken het risico om een blauwtje te lopen groter dan weleer, al kan dat Currus Media er niet van weerhouden om het oudste autoblad ter wereld naar de Lage Landen te halen. Want jawel, het Autocar-imperium krijgt er een Nederlandstalige versie bij.

Autocar Nederland komt daarmee langs gevestigde waarden zoals AutoWeek en Autovisie in de Nederlandse rekken te liggen. Internationale titels schijnen het bij onze Noorderburen immers goed te doen: naast Octane en AutoReview (de anderstalige evenknie van AutoZeitung) wordt er namelijk ook een Nederlandstalige Top Gear gemaakt, terwijl AutoWeek in se ook een afsplitsing is van de machtige AutoBild-groep. De drijvende kracht achter Autocar NL is wederom Robert van den Ham, dezelfde man die AutoWeek Vlaanderen in 2013 op poten wist te zetten. Op hoop van zegen dat zijn nieuwe initiatief een langer leven beschoren is. De steun uit Engeland is in ieder geval voorhanden, zoals onderstaande videoboodschap van de Britse hoofdredacteur Jim Holder illustreert:

WE PROUDLY PRESENT: AUTOCAR, THE NETHERLANDS

Nederland krijgt een nieuw automotive media- en eventsmerk: Autocar. Jim Holder, de editorial director van de Britse editie van Autocar, verklapt het in de video hierboven.

Wanneer, wat en met wie laat Jim nog even in het midden. Duidelijk is wel dat het merk met zijn rijke traditie, die teruggaat tot 1896, in Nederland allesbehalve traditioneel te werk zal gaan. Events, gaming, podcasting, video, social media, websites en een magazine, óók digitaal: het hoort er straks allemaal bij. En wat dat magazine betreft: het krijgt het wereldberoemde Classic&Sports Car als speciale bijlage.

Uitgever van Autocar in Nederland is Currus Media, onderdeel van het internationaal opererende Currus Media House. Robert van den Ham is Managing Director.