Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wat als je als sinds jongs af aan gepassioneerd bent door Porsche en als designer aan de slag bent? Dan teken je na je uren toch je droomwagen? Dat is alvast wat Alan Derosier en vier vrienden deden. Het idee was om een moderne interpretatie te maken van een klassieke racewagen. Geen hypermoderne bolide, maar een back to basics DRIVR, waarbij de focus ligt op het authentieke racen.

PORSCHE-VISION-GT-RSR-03

De Porsche 908 LH van 1968 diende als basis voor dit project. “I, as designer, made the choice to have the longtail because Porsches with this feature have something genuinely unique. And until now nobody, as far as I know, has tried to create a modern version of it. In my opinion, it is a bit of a forgotten idea, so I thought it would be a “rebirth of an icon” that would generate nostalgia in car and Porsche enthusiasts alike.” aldus Alan. Met hun vijven spendeerden ze vele avonden om na twee jaar gevuld met nachtwerk tot de Porsche 908/04 te komen. Dit is een moderne interpretatie van een klassieke long tail racewagen, met een design dat aanleunt bij de 918 Spyder en de 919 Hybrid Le Mans prototype. Daarbij ligt de focus op de bestuurder, die bijvoorbeeld zelf aan de slag moet met een manuele versnellingsbak – met houten pook – en dus geen moderne sequentiële bak ter beschikking heeft.

VISION-GT-MODEL-03

PORSCHE-VISION-GT-RSR-09PORSCHE-VISION-GT-RSR-08

Naarmate het project vorm kreeg, wisten de vijf zich steeds meer in de picture te werken. In die mate zelfs dat ze door Porsche zelf werden uitgenodigd om in Stuttgart hun designstudie nader toe te lichten. Tot hun grote verrassing leidde dat niet tot een uitbrander -omdat ze zonder toelating de naam van het merk gebruikten- maar tot een verdere samenwerking. Er kwam zelfs een schaalmodel dat tot in de kleinste details de virtuele pennentrekken in tastbare vormen omzette. Hoewel de mogelijkheid bestaat om vanuit dit concept een volwaardige bolide te bouwen, lijkt de kans ons eerder klein dat er ooit een functionele 908/04 uit de workshops zal rollen.

[Info en foto’s via Porsche Vision GT]