Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

smartphone-1285344_1280Bij elke nieuwe generatie bevatten auto’s steeds intelligentere software. Tegelijkertijd krijgen ook de infotainmentschermen doorgaans een groeischeut. En toch maken veel chauffeurs liever gebruik van de applicaties die hun Android of Apple rijk zijn om snel en efficiënt op hun bestemming te geraken. De vraag van vandaag luidt dan ook: welke apps gebruiken jullie zoal in het verkeer?

Voor alle duidelijkheid: als je onderweg bent, dien je bezig te zijn met wat er zich voor jou op de baan afspeelt. En daar hoort een smart – of andere – phone gewoon niet bij. Al kan je natuurlijk wel voor je de rit aanvangt je apparaat in staat van paraatheid brengen, want er zijn tal van interessante applicaties voor onderweg. Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt, installeer je de gepaste en veelal kosteloze software. Heb je een zware rechtervoet maar liever geen boetes aan je been? Dan is de kans groot dat Flitsmeister, Coyote of Waze actief is. Die laatste is ook, net als bijvoorbeeld de Touring Mobilis app, een handige tool om op filegevoelige momenten en/of routes de snelste weg naar je bestemming te verzekeren.

navigation-1048294_1280

Heb je omgekeerd nogal gauw de neiging om onnodig met je gsm bezig te zijn tijdens het rijden? Dan kan je beroep doen op onder meer Argenta Veilig Onderweg, Cellcontrol of Live2Txt. Elk op hun manier zorgen ze ervoor dat je als bestuurder niet afgeleid wordt door binnenkomende oproepen, emails of WhatsApp-berichtjes. Daarnaast zijn er ook nog de toepassingen die je spelenderwijs stimuleren om ecologisch en veilig onderweg te zijn. Je kan je smartphone tegenwoordig zelfs omtoveren tot dash-cam of head-up-display.

Gezien het brede aanbod aan nuttige, toffe of veiligheid stimulerende applicaties, vragen wij ons af: welke app gebruik jij het meest als je onderweg bent?

[Foto’s: Pixabay]