Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

accessoire autoVroegen we enkele weken geleden nog welke applicaties op de smartphone jullie begeleiden op de baan, dan gooien we het vandaag over een andere boeg. Je kan immers al van bij het bestellen van je wagen lustig opties aanvinken om de tijd die je in de cabine doorbrengt wat aangenamer maken. Andere zaken zijn dan weer sowieso achteraf te installeren. Maar waar geef je nu best je centen aan?

Accessoires om het leven achter het stuur comfortabeler te maken, zijn er bij de vleet. Zowat voor elk doel kan je het nodige aanschaffen. Heb je een hekel aan snelheidsbeperkingen en last van een zware rechtervoet? Dan heb je misschien al eens gedacht over een radarverklikker. In de legale batterij aan mogelijkheden is een dashcam dan weer een vaak gebruikte tool. Het kleinood filmt alles wat er voor je gebeurt. Je hoopt dat je het nooit nodig hebt, maar als je dan toch een ongeval zou hebben, is er alvast geen discussie mogelijk over wie er al dan niet in fout was.

Foto: Amazon.com

[Foto: Amazon.com]

Rij je met een al wat oudere DRIVR, dan kan het goed zijn dat je autoradio nog geen AUX-ingang heeft – laat staan Blutetooth. Wil je de originele radio behouden, en toch muziek streamen tijdens het rijden? Dan kan je beroep doen op een cassette-adapter. Via een 3.5 mm jack of Bluetooth-receiver verbind je je smartphone met de originele muziekinstallatie.

Heb je geen gps in je wagen en ben je niet tuk om de weg te zoeken met de kaart? Dan gebruik je misschien nog een draagbare gps in plaats van een app op je smartphone,? Om je gsm en andere elektronica vervolgens van de nodige levensenergie te voorzien, kan je dan weer beroep doen op multi-chargers. En om diezelfde telefoon vast te pinnen op het dashboard of aan de voorruit, zijn er ook tal van bevestigingsopties.

Of het nu moderne hulpmiddelen zijn of beproefde stukjes techniek, wij zijn vooral benieuwd: welk auto-accessoires vergemakkelijkt jouw leven achter het stuur?

Foto: Amazon.com

Foto: Amazon.com

Tot slot nog een kleine anekdote. Bij wie doet de term curb feelers nog een belletje rinkelen? In de jaren ’50 waren white walls een must onder je bolide. Echter, die witte wangen op je banden waren erg teer. Daarom werden veel auto’s ter hoogte van de voorbumper uitgerust met zogeheten curb feelers. Kwam het rubber in de buurt van een stoeprand, dan waren het eerst deze flexibele staven die de stoep raakten. Het signaal voor de bestuurder om bij te sturen en zo de witte wangen te ontzien …

[Foto’s: Pixabay & Amazon]