Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vanaf woensdag dertien december speelt The Last Jedi in de zalen. Het achtste – en lang verwachte – deel uit de Star Wars-filmfranchise. Naar aanleiding van die première pakte Nissan op de Los Angelos Auto Show uit met zes op Star Wars geïnspireerde bolides. Er werd niet op wat verbouwingswerk gekeken, met opvallend uitgedoste voertuigen als gevolg. Bekijk het als cosplay, maar dan met auto’s. Welke is jouw favoriet?

star wars nissan

In samenwerking met Lucasfilm – de Amerikaanse filmproductiemaatschappij achter Star Wars – en Vehicle Effects boetseerde Nissan een zevental concept wagens in elkaar die elk geïnspireerd zijn op een personage of een ruimteschip uit de bekende saga. Juist jammer dat er geen enkele rol weggelegd was voor een GT-R. We zijn wel al benieuwd of een van deze bolides binnenkort ook effectief te zien zal zijn op het witte doek. Veel meer als dat hoef je niet te verwachten. Als je het ons vraagt is de kans dat je ooit een Jedi ontmoet groter dan dat je een van onderstaande wagens kruist op straat.

1. AT-M6

star wars nissan 1.1

star wars nissan 1.3star wars nissan 1.2

2. A-Wing

star wars nissan 2.1

star wars nissan 2.2star wars nissan 2.3

3. Special Forces TIE Fighter

star wars nissan 3.1

star wars nissan 3.2star wars nissan 3.3

4. Poe Dameron’s X-Wing

star wars nissan 4.1

star wars nissan 4.2star wars nissan 4.3

5. Captain Phasma

star wars nissan 5.1

star wars nissan 5.3star wars nissan 5.2

6. Kylo Ren’s TIE Silencer

star wars nissan 6.2

star wars nissan 6.3star wars nissan 6.1

[Info en foto’s via Nissan USA]