Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Onze in rood geklede, bebaarde vrienden staan weer te trappelen om ons te voorzien van allerhande lekkernijen en andere presentjes. Om jullie een beetje op weg te helpen met dat immer lastige verlanglijstje, suggereert DRIVR graag enkele van de beste octaangeschenken van het moment – het één al wat serieuzer dan het andere. Winkelmandje vol, portefeuille -euhm- leeg.

 

Vintage Bentley koperen hamer

vintagebentley hamer koper

Heb je een oldtimer in je garage staan? Dan weet je als geen ander dat er op regelmatige basis een portie sleutelwerk aan te pas komt . Speciaal voor het timmerwerk op wat delicatere delen, biedt William Medcalf sinds kort een koperen hamer aan. Eentje in nieuwstaat kost je $190, verkies je een vintage look (om de hamer bij je klassieker te doen passen), dan dien je 15 dollar extra op te hoesten.

Prijs: $190 of $205 (via Vintage Bentley)

Bugatti Chiron Motor 1:4

Bugatti-Chiron-Engine-and-Gearbox

Bugatti-Chiron-Engine-and-GearboxBugatti-Chiron-Engine

Amalgam, een Brits bedrijf uit Bristol, staat gekend voor zijn schaalmodellen van hoge kwaliteit. Nieuw in hun gamma is de motor van de Bugatti Chiron. Op een schaal van 1:4 wordt de quad-turbo 8.0-liter grote W16 inclusief versnellingsbak tot in het kleinste detail nagebouwd. Daarvoor werkte het team van Amalgam samen met Bugatti’s designteam. Om de eerste versie te bouwen waren er zelfs meer dan 2500 manuren nodig. Ondertussen duurt het 220 uur om de uit 1040 onderdelen bestaande de motor in elkaar te puzzelen. Moet het nog gezegd dat dit 45 op 22 cm groot kunstwerk een ware lust voor het oog is? Al heeft al dat moois natuurlijk zijn prijs …

Prijs: €8.785 (via Amalgam Collection)

 We Inspire (Volume 25)

original-We-Inspire-HS25-cover-Moors

We Inspire Gerd MoorsWe Inspire Gerd Moors

Voor hen die de term Camerapixo geen belletje doet rinkelen: dit bedrijf publiceert prachtige fotoboeken onder de noemer We Inspire. Die bestaan telkens uit een collage van beelden van fotografen, afkomstig van alle uithoeken van onze aardbol. Daarbij staat er steeds een bepaald thema centraal. De ene keer ligt het accent op prachtige natuurbeelden, de andere keer op kiekjes in een metropool. Recent kwam Volume 25 op de markt, met focus op alles met een verbrandingsmotor. En om het plaatje compleet te maken: ook onze huisfotograaf Gerd Moors is erin vertegenwoordigd!

Prijs: €38 voor 168 bladzijden fotoplezier (via Camerapixo)

REC Watches

REC Watches1

REC Watches3REC Watches2

Auto’s en horloges: twee technische hoogstandjes die vaak hand in hand gaan. Zo ook deze uurwerken van REC. Straffer nog. De Denen Jonathan Kamstrup en Christian Mygh sloegen de handen in elkaar om bolides die hun laatste kilometers afgelegd hebben om te vormen tot horloges. Daarbij duiken de twee in de geschiedenis van de wagen waarvan ze de onderdelen benutten. Vervolgens vormen ze met die componenten een uniek uurwerk, waarin telkens ook het bouwjaar van de wagen en het chassisnummer verwerkt wordt. Ondertussen bestaat het gamma uit opnieuw tot leven gewekte Ford Mustangs, Porsche 911’s en Mini Coopers.

Prijs: vanaf $1.495 (via REC Watches)

Bentley manchetknopen

Bentley cufflinks

Je hoeft je geen Bentley te kunnen veroorloven om een paar van deze manchetknopen in huis te halen. Deze exemplaren zijn gemaakt van de lagers van de V8’s die in het vooronder lagen van Bentley’s en Rolls-Royces uit de jaren 1950 tot 1960. Niet alleen knap om zien, ze vragen vooral veel minder onderhoud dan de rest van een auto uit die tijd.

Prijs: £130 (via Me and My Car)

BaByliss Pro Volare V2 Ferrari

babyliss pro volare v2 ferrari

Toegegeven, deze hadden we zelf niet zien aankomen. Maar omdat niet enkel mannen autoliefhebbers zijn, hebben we deze er toch nog even tussen gegooid. Het is trouwens niet zomaar een haardroger: de 2000 Watt sterke elektromotor is hoegenaamd gemaakt met hulp van Ferrari, en mede dankzij het design kan je je haren drogen met een windsnelheid van wel 130 km/u (!). Daarmee is je dos sneller droog dan dat je de volledige naam van dit rode ding hebt uitgesproken.

Prijs: €145 (via BaByliss)