Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Omdat wij bij DRIVR vinden dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met de opvoeding van toekomstige DRIVRtjes, wordt geen enkele auto over het hoofd gezien, ook niet de miniatuurtjes. Baghera, in 1999 opgericht door Emmanuel Nouveau en gelegen vlakbij het befaamde kasteel van Versailles, ontwikkelt zo’n speelgoed(miniatuurtjes) met net dat tikkeltje meer.

baghera_bentley

Een collectie houten autootjes, gemaakt in samenwerking met Citroën, grijpt terug naar het verleden van het merk. Hoewel heel sterk gestileerd, zijn verschillende iconische modellen toch makkelijk herkenbaar. Zoals een 2CV, Traction-Avant of de Type HY. Ook Peugeot verleende zijn medewerking met een model dat de jaren ’30 terugbrengt naar de speelkamer; de 402, in Darl’mat of Andreau uitvoering. Zelfs Bentley voelde zich niet te goed om zijn eerste SUV te promoten bij de kinderen van, hopelijk, gegoede ouders.

peugeot-402-darl-mat-rider-in-blue (Custom) peugeot-402-andreau-black (Custom)

De trap- en loopauto’s zijn eveneens geïnspireerd op bolides van lang vervlogen tijden. Volledig gebouwd uit metaal met dikke rubberen wielen en gespoten in felle tweekleurige lak, zijn het stuk voor stuk pareltjes. Ze zien er niet alleen stoer en robuust uit, ze zijn het ook. Gebouwd om de stuurmanskunsten van peuters en kleuters jarenlang te kunnen verdragen. Ook hier verlenen de drie constructeurs hun diensten met respectievelijk de Peugeot 402, Citroën DS3 en Bentley Blower 4.5l.

rider-black (1) (Custom) classic-country (Custom)

De wagentjes zijn, behalve robuust, ook heel eenvoudig gebouwd. Ze zijn heel eenvoudig te demonteren mocht er toch eens iets stuk gaan. Uiteraard heb je er niets aan onderdelen te gaan demonteren als je geen reservestukken hebt. Maar ook daar werd aan gedacht. En na een korte blik op de online onderdelenlijst ben ik van mening dat zowat alles, behalve het koetswerk zelf, kan besteld worden.

peugeot-402-darlmat-yellow (Custom) boite-a-formes-bentley (Custom)

De Baghera auto’s zien er zo geweldig uit dat ik zin kreeg met zo’n ding een berg af te scheuren, net zoals ik dat als kind deed, maar dan met glimmende chroom en opwindende kleuren. Misschien moet ik hier meteen een oproep lanceren. Wie van de lezers heeft er nog een Baghera loopauto ergens in een tuinhok staan? Als er genoeg deelnemers zijn, organiseer ik een echte racedag!