Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche bevestigt dat het geen toekomst meer ziet in de zelfontbrander en stopt de productie voor de Panamera en Macan.

De puristen waren nog niet helemaal over de lancering van de eerste Porsche SUV, de Cayenne, heen, toen het bedrijf uit Stuttgart in 2009 een dieselmotor voor de SUV aankondigde. Dit in weerwil van een eerdere belofte die toenmalig CEO Wendelin Wiedeking maakte dat er nooit een dieselmotor in een Porsche zou belanden. Zowel de Cayenne als later ook de Macan en Panamera werden voorzien van een 3.0 V6 24v, oorspronkelijk ontwikkeld voor de Audi A8.

Porsche Diesel

Dat het voornamelijk de Europese verkoop was die profiteerde van een dieselvariant bij Porsche behoeft weinig uitleg. In Azië gaan al langer stemmen op om zelfontbranders te weren en de Amerikanen zagen hun prille liefde voor mazout heel snel doven na de schandalen rond de sjoemelsoftware van de VW groep.

Porsche Diesel

Naar verluidt is een nieuwe software-update, in het kader van de nieuwe Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), de voornaamste reden voor het stopzetten van de productie van dieselvoertuigen bij Porsche. Maar ook een verminderd vertrouwen in diesel bij klanten, wat ook bij andere merken zichtbaar begint te worden, ligt aan de basis van die beslissing.

Porsche Diesel

De toekomst van Porsche ligt dan ook bij benzine- en hybride modellen – hoewel momenteel enkel de Panamera als E-Hybrid kan gekocht worden. Het is wachten op een plug-in hybride van de Cayenne, de volledig elektrische Mission E zal pas na 2020 op de markt verschijnen.

Porsche Diesel

1960 Porsche Diesel Junior 108

Trouwens, dat de Cayenne de eerste tractor Porsche met diesel was, klopt niet helemaal. Ferdinand Porsche bouwde in de jaren ’30 niet alleen een wagen voor het volk, maar ook een tractor voor het volk, mét dieselmotor.

[Foto: Junior 108 – RM Sotheby’s]