Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook de meest recente Mustang heeft recht op zijn Bullitt-versie in Dark Highland Green. Enkel met V8, dat spreekt voor zich.

Want hoewel de achtervolgingsscène met McQueen lang geen hoogvlieger is, was het wel de eerste in zijn soort in de geschiedenis van de moderne cinema. In de bewuste scène neemt Frank Bullitt het in de heuvels van San Francisco in zijn donkergroene Ford Mustang Fastback op tegen twee slechteriken in een sinistere en gitzwarte Dodge Charger.

Als eerbetoon aan die film, die dit jaar een halve eeuw oud is, komt Ford dit met een gelimiteerde reeks van de Mustang GT die in Genève zijn Europese debuut krijgt. De wereldpremière was eerder dit jaar voor NAIAS in Detroit waar Molly McQueen, kleindochter van, het doek van de wagen mocht lichten.

Ford Mustang Bullitt

Ford Mustang BullittFord Mustang Bullitt

Niet elke Bullitt wordt afgewerkt in het typische Dark Highland Green want vreemd genoeg zal de Bullitt ook in zwart metallic verkrijgbaar zijn. De 19-duims Torq Thrust-wielen krijgen een glanzend zwart kleurtje terwijl de standaard Brembo-remmen rood zijn. Een zwarte grille, ontdaan van elk logo en een tankdop op het kofferdeksel met het Bullitt-logo, maken het uiterlijk compleet.

Ford Mustang Bullitt

Het interieur wordt gedomineerd door zwarte Recaro-sportstoelen met groene stiksels. Schakelen doe je steevast via de handgeschakelde zesbak met op de pook een witte, American poolbal. GPS, premium stereo en blinde-hoekwaarschuwing zijn standaard en zowel de bestuurderszetel als de buitenspiegel zijn elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie.

Onder de lange motorkap laat de 5.0 V8 zijn diepe stem weerklinken. Het vermogen wordt opgevoerd van 444 naar 475 pk met een trekkracht van net geen 570 Nm. Hiermee bereikt de Bullitt Mustang een topsnelheid van 270 km/u, 20 km/u sneller dan de standaard GT. De productie is evenwel beperkt. Al wil Ford de hoeveelheid voorlopig niet bevestigen. Zeker is wel dat de auto ditmaal wel naar Europa komt. Verwacht wordt dat de eerste exemplaren vanaf deze zomer beschikbaar zullen zijn.