Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geen BMW 8 Coupé in Genève, wel de prachtige Concept M8 Gran Coupé. De rest van de aandacht gaat naar de nieuwe X4.

In november van dit jaar wordt de 8-serie coupé verwacht. Hoewel BMW vorig jaar al de Concept 8-series en M8 GTE presenteerde, vonden de Duitsers het nog geen tijd voor het definitieve model. In de plaats daarvan showen ze een voorbode van de 8 Gran Coupé, die pas voor 2019 gepland staat. De “M” in de naam van de concept geeft prijs dat ook de 8 Gran Coupé onderhanden zal genomen worden door de mannen van BMW Motorsport.

BMW Concept M8 Gran Coupé

De concept wordt gekenmerkt door de brede achterbumper met grote koelopeningen, de steile achterspoiler, de brede voorspoiler met uitvergrote nieren, geflankeerd door fijne koplampen. Combineer de vierdeurscoupélijn met de lichtblokken en spoilers van de Concept 8 serie van vorig jaar en je krijgt een goed beeld van wat de 8 Gran Coupé zal worden. Over de motor in de concept car geeft BMW niets prijs, maar vermoed wordt dat de M8 een twin-turbo V8 meekrijgt die het vermogen van de M5 zal overstijgen.

BMW Concept M8 Gran Coupe

BMW Concept M8 Gran CoupeBMW Concept M8 Gran Coupé

Na slechts 4 jaar op de markt, vernieuwt BMW de X4. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de pas vernieuwde X3. De coupé SUV groeit met 8 cm in de lengte en bijna 4 cm in de breedte, maar verliest 3 mm in de hoogte om de sportieve lijn te benadrukken. De met 5,4 cm toegenomen wielbasis moet het comfort van de achterpassagiers verhogen. Het dashboard is overgenomen van de nieuwe X3, net als het nieuwe CLAR platform dat de auto 50kg lichter maakt. De koffer heeft een capaciteit van 525 liter – slechts 25 liter minder dan de X3 – en 1.430 liter met de achterbank neergeklapt.

BMW X4 2018

De X4 wordt gelanceerd met vijf viercilinders, twee benzine- en drie dieselmotoren. De M Performance modellen krijgen altijd een zescilinder. Alle varianten krijgen altijd de ZF achttrapsautomaat gekoppeld met vierwielaandrijving. BMW lanceert meteen twee M Performance modellen, de X4 M40i zescilinder heeft 360 pk en 500 Nm aan koppel. Daarmee accelereert de SUV coupé in 4,8 seconden naar de honderd. De X4 M40d pronkt met 680 Nm vanaf 1.750 rpm en 326 pk, maar moet toch 0,1 seconden toegeven op zijn benzinekompaan. Het M Performance pakket bevat verder nog een sportuitlaat met actief geregelde klep, launch control, het M Sport differentieel en de M Sport ophanging.

BMW X4 2018

BMW X4 2018BMW X4 2018

Voor wie het wat minder mag zijn, is er de X4 xDrive20i met 184 pk en de X4 xDrive30i met 252 pk. Beide viercilinders sprinten naar de 100km/h in respectievelijk 8,3 en 6,3 seconden. Dieselen kan met de xDrive20d en xDrive25d en xDrive30d. De 30d is de enige zescilinder zonder M Performance badge en levert 265 pk en 620 Nm koppel. De xDrive25d doet het met 231 pk en 500 Nm en de alom vertegenwoordigde 20d met 190 pk en 400 Nm.