Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche zet in op augmented en virtual reality voor zowel klanten als medewerkers, in eerste instantie voor de Porsche Mission E Cross Turismo.

Nieuwe technologieën vind je bij Porsche niet alleen in je bolide, maar ook in de toonzaal of op de beursvloer. Via augmented reality kan je als klant namelijk op een interactieve manier in contact komen met het merk. En minstens even interessant voor Porsche zelf: mecaniciens zullen met behulp van virtual reality gemakkelijker complexe technische problemen kunnen oplossen.

Porsche Mission E Cross Turismo

In samenwerking met Google ontwikkelden de Duitsers de ‘Mission E Augmented Reality’. Met behulp van een smartphone kunnen enthousiastelingen zo al de toekomstige Porsche Mission E Cross Turismo ontdekken, bijvoorbeeld op een autosalon. Scan als het ware de maquette en op je display krijg je meer details te zien van het exterieur, interieur en de aandrijflijn. Niet alleen de aerodynamica kan je zo onderzoeken, er wordt ook een tipje van de sluier gelicht over het complexe geheel van batterijen en motoren die zorgen voor de aandrijving van de puur elektrische sportwagen.

Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche E Mission Cross TurismPorsche E Mission Cross Turism

De Mission E Cross Turismo, die onthuld werd op het autosalon van Genève, wordt de eerste puur elektrische wagen van het merk en wordt tegen eind 2019 verwacht. Al sinds 2015 is Porsche hard aan het werk aan de groene sporter. Deze Cross Turismo is een evolutie van de Mission E die het merk drie jaar geleden lanceerde op de IAA in Frankfurt. Qua looks sluit het concept aan bij de Porsche Panamera Sport Turismo, zij het dan met wat extra bodemvrijheid.

“The Mission E Cross Turismo is an expression of how we envision the all-electric future. It combines sportiness and everyday practicality in unique style. Our vehicle will be fast to drive, but also quick to recharge and able to replicate its performance time after time”, aldus Oliver Blume, CEO van Porsche AG. En snel, dat is-ie ongetwijfeld. Twee elektrische motoren zorgen voor een systeemvermogen van meer dan 600 pk. Goed voor een verwachte sprint naar honderd in 3.5 tellen en naar 200 in minder dan 12 seconden. De vierwielaandrijving met vectoriële koppelomvorming zorgt voor een grotere rijdynamiek. De lithium-ion batterijen kunnen via een 800 volt sterke snellader in amper een kwartier voldoende stroom opslaan om 400 km verder te geraken.

Porsche Mission E Cross Turismo

Daarnaast wil Porsche via virtual reality zijn medewerkers bijkomende kennis verschaffen. Zo kan een mechanieker in een virtuele garage oefenen op de belangrijkste aandachtspunten tijdens het werken aan het hybridesysteem van bijvoorbeeld de Panamera 4 E-Hybrid. Best handig, want foute handelingen hebben op die manier geen impact op de gezondheid van de medewerker.