Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aan snelle SUV’s tegenwoordig geen gebrek. Maar voor de mannen van FCA kan er wel nog eentje bij. Na de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio en Jeep Grand Cherokee Trackhawk is er nu de Maserati Levante Trofeo.

De snelle Italiaan krijgt een 3,8 liter grote, twin-turbo V8 met maar liefst 590 pk en 730 Nm koppel, die zijn kracht vervolgens naar alle vier de wielen stuurt. De 0 naar 100 tijd van 3,9 seconden is niet eens zo grensverleggend meer binnen het eigen FCA-concern – 0,1 seconde trager dan broer Stelvio Q en 0,4 seconden trager dan de Jeep – maar toch voldoende om de Jaguar F-Pace SVR en Porsche Cayenne Turbo het nakijken te geven.

Maserati Levante Trofeo

Aan de buitenkant is de Trofeo vooral te herkennen aan zijn lager uitgesneden voorbumper met carbonaccenten. Datzelfde materiaal is ook terug te vinden in de achterbumper en in de sideskirts. Verder zijn er nieuwe LED-koplampen en specifieke 22-duimsvelgen. De motorkap heeft twee extra koelsleuven en het design van de drie kenmerkende koelsleuven achter de voorste wielkasten werd iets agressiever – dixit Maserati.

Levante Trofeo

De met hulp van Ferrari ontwikkelde motor kennen we al van de Maserati Quattroporte GT S. Maar speciaal voor de Trofeo zijn de krukas, oliepomp en turbo’s herzien, waaraan het surplus van 60 pk en 20 Nm koppel te danken is. De Trofeo krijgt er ook nog eens een extra Corsa-rijmodus bij. Maar ook launch control, actieve uitlaatkleppen voor een beter geluid, een sneller schakelende ZF 8-traps automaat, een lager standje voor de luchtvering en een sportiever afgestelde vierwielaandrijving die de klemtoon meer op de achteras legt. ESP blijft uiteraard van de partij, maar laat desgewenst wel meer rijplezier toe.

Levante Trofeo

Wat de Levante Trofeo bij ons zal kosten weten we nog niet. Maar dat zal ongetwijfeld (flink) meer zijn de 430 pk sterke Levante S die momenteel minstens 94.050 euro kost.