Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij een nieuwe website horen nieuwe rubrieken. ‘Buiten de Rijlijn’ is er zo één, die we jullie voortaan elke zaterdag presenteren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze mooi lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en er ook eens iets anders als pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Havana’s Forgotten Treasures – Christophorus, The Porsche Magazine

Wist je dat Porsche sinds jaar en dag een magazine uitbrengt onder de welluidende naam Christophorus? In de eerste plaats op papier, maar dat betekent niet dat er online geen spoor van te vinden is. Wie goed googlet, treft zelfs heelder reportages aan – zoals deze queeste van journalist Bastian Fuhrmann en fotograaf Anatol Kotte. Samen trokken ze naar het geliberaliseerde Cuba, op zoek naar vermeende Porsche-schatten die daar na de laatste races onder president Fulgencio Batista eind jaren ’50 achtergelaten werden.

– Ken Divjak, Redacteur

F1: In memory of … The Caesars Palace Grand Prix – CRASH

Twee jaar heeft het geduurd, de Caesars Palace Grand Prix in Las Vegas. Website Crash maakte een mooi verhaal van de vele anekdotes van het prestigieuze F1 dat neerstreek in een woenstijnstad van vergane glorie. De verschrikkelijke hitte, een weinig inspirerend circuit gebouwd op de parking van een casino en een gebrek aan publiek. Het zijn maar enkele redenen voor het korte bestaan van de Caesars Palace Grand Prix.

– Freek Temse, Freelancer

Reviving A 112-Year-Old Rally Through Italy: The Coppa Milano-Sanremo – Petrolicious

Coppa Milano SanremoHoewel onze BDR veelal over niet-autogerelateerde ondewerpen handelt, ontspring ik deze week even de dans door je door te linken naar de collega’s van Petrolicious. Daar vond je deze week een (foto)verslag van de Coppa Milano-Sanremo. In de hoofdrol geen Vincenzo Nibali of Filippo Pozzato, maar wel Alfa Romeo, Lancia & Ferrari. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1906 en is daarmee zo oud als de Targa Florio, maar minstens zo mooi. Dat bewijzen de foto’s van topfotograaf Rosario Liberti die dit jaar deelnam aan de terug van onder het stof gehaalde rally.

– Pieter Ameye, Coördinator

WW2 PROJECT HABAKKUK – History Channel

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden technologiëen zoals het radarsysteem en de straalmotor verfijnd, maar er werden ook nieuwe composiet-materialen ontwikkeld. Pykrete is daar één van de meest merkwaardige van, daar het een samenstelling betreft van 14 procent zaagsel en 86 procent ijs. Het zaagsel zorgt er niet alleen voor dat het ijs veel minder snel smelt, maar het maakt het goedje ook vele malen sterker dan regulier ijs. De uitvinder, Geoffrey Pyke, speelde zelfs geruime tijd met het idee om er een onzinkbaar vliegdekschip (Project Habakkuk) mee te bouwen.

– Bert Claes, Fotograaf

THE WORLD’S GREATEST ROADS – INSTAROADS

Deze is al een keertje voorbijgekomen op het ‘oude’ DRIVR, maar is het zeker waard om nog eens in de kijker te staan. Met de komst van het voorjaar stijgt bij velen ook de goesting om de vierwieler nieuwe oorden te laten verkennen. Wat als je de meest voor de hand liggende (Alpen)routes al achter de kiezen hebt? Laat je dan inspireren via Instaroads, het Instagram account dat dagelijks prachtige beelden deelt. Geschoten op plaatsen verspreid over de aardbol hebben ze één ding gemeen: telkens is het een knappe lap asfalt die de show steelt. Niet alleen mooi om zien, misschien brengt het je wel op ideeën voor een volgende trip.

– Dieter Verschaeve, Freelancer

Interesting Engineering

Alles over robots, autonoom rijden, wetenschap, ruimtevaart, technologie… Het leukste aan de site? De uitgebreide ‘how-to’ sectie, waarin aan de hand van video’s uitleg wordt gegeven over allerlei onderwerpen. Een stofzuiger maken met een plastic fles bijvoorbeeld, of hoe een nucleaire aanval overleven. Urenlang surfplezier gegarandeerd!

– Koen De Beer, Freelancer