Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bertone was een Italiaans designhuis dat failliet ging in 2014. In zijn honderdjarig bestaan heeft het bedrijf enkele prachtige modellen getekend, waaronder de Lamborghini Miura en de Lancia Stratos. Minder bekend is dat het bedrijf nog een fenomenale verzameling aan auto’s, concept cars, schaalmodellen en tekeningen had. De Italiaanse curator heeft veilinghuis Aste Bolaffi nu aangesteld om de unieke stukken te veilen. Autohistoricus Massimo Delbo kreeg de opdracht om de verzameling te inventariseren en naar waarde te schatten. Die laatste wist even niet waar te kijken toen hij de verzameling aantrof, want hij vroeg meteen twee jaar om zijn werk af te kunnen maken.

De verzameling bevat onder andere kleimodellen, originele tekeningen, auto-onderdelen en zelfs een tekentafel van Marcello Gandini – de man van de Lamborghini Miura en Countach. Iedere kamer bevat historische stukken uit honderd jaar autogeschiedenis. De collectie is dermate groot dat de veiling opgesplitst wordt in twee stukken. Op 23 mei worden Bertone’s laatste concept cars geveild, de Pandion – gebaseerd op de Alfa Romeo 8C – en de Nuccio. Verder worden er nog tekeningen, foto’s en trofeeën geveild. De rest van de verzameling volgt in oktober. Daarover is nog niets prijsgegeven, maar wij genieten ondertussen van de vele foto’s die veilinghuis Aste Baloffi beschikbaar heeft gesteld:

[Foto’s en meer info op AsteBaloffi.it]