Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij een nieuwe website horen nieuwe rubrieken. ‘Buiten de Rijlijn’ is er zo één, die we jullie voortaan elke zaterdag presenteren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze mooi lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en er ook eens iets anders als pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

110 MPH on a Bike | Speed with Guy Martin – YOUTUBE

guy martinGuy Martin, een Britse motorracer, is gebeten door snelheid. Dat het Britse snelheidsrecord op de fiets al sinds 1986 op 110 mph, ofwel 177 km/u ligt, was ook hem opgevallen. In de eerste aflevering van het eerste seizoen van Speed with Guy Martin zocht de Engelsman uit of hij dat record kon verbreken. Neem er rustig de tijd voor om te ontdekken wat er allemaal nodig is voor die recordpoging, en of hij in z’n opzet geslaagd is, want na de klik heb je 40 minuten kijkplezier te gaan.

– Dieter Verschaeve, freelancer

Introfilm GT Sport – Youtube

gt sportDe nieuwste episode in de Gran Turismo-reeks is één van mijn favorieten racesims, omdat het realisme weet te combineren met een toegankelijke speelbaarheid. Het is mogelijk om degelijke resultaten te behalen, zonder eerst zes maanden non-stop te moeten trainen. Maar het grootste verschil met andere simulaties zit hem ongetwijfeld in de beleving. Waar de vorige edities van Gran Tursimo al reeds grafische pareltjes waren, overtreft GT Sport zijn voorgangers in zulke mate, dat het gewoon belachelijk aan het worden. Getuige daarvan is deze schitterende intro-film van de sim, die je bij het nekvel neemt en gedurende vijf minuten niet meer loslaat.

– Bert Claes, Fotograaf

This is the most baffling typo in motoring – Jalopnik

keverJalopnik senior editor Jason Torchinsky gaat elke week op zoek naar de meest obscure automobielverhalen in zijn columns. Met een ongebreidelde nieuwsgierigheid en een flinke dosis humor weet hij telkens weer een boeiend verhaal te vertellen over dingen die anderen nooit zijn opgevallen. Deze week ontdekte hij een flagrante typefout in de handleiding van de Amerikaanse VW Kever van 1969!

– Koen De Beer, Freelancer

Belvédère Hotel: The abandoned jewel of the Swiss Alps that played a part in ‘Goldfinger’ – VINTAGENEWS

belvedereJe kan geen foto van de Furkapass in Zwitserland opsnorren of er staat een hotel op. Een vervallen hotel om precies te zijn, dat de ondertitel Gletscher-Restaurant draagt. Maar waarom is dat établissement precies dicht? En hoelang was het dan open? Bond-filmfans zullen de plek allicht herkennen uit de achtervolgingsscène in Goldfinger, terwijl Sean Connery er naar verluidt vaste klant was. Vintage News doet het verhaal van deze vergeten parel in de Alpen.

– Ken Divjak, Redacteur