Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog nu eenmaal niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige leestips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Business Wars: Ford Vs. Chevy – Wondery

Business Wars is een professioneel gemaakte podcast van Wondery. In iedere episode belicht de verteller de rivaliteit tussen twee grote iconen: Ebay vs Paypal, Nintendo vs Sony, Nike vs Adidas, Marvel vs DC… Voor autoliefhebbers raad ik Ford vs Chevy aan, een vierdelige podcast die begint in 1896 met Henry Ford en zijn Quadricycle. Daarna volgen alle hoogte- en dieptepunten van beide merken. Dankzij de leuke anekdotes en vlotte verteller blijft de podcast boeien tot het einde. Je kan luisteren via deze link, maar ook via Spotify en iTunes.

– Freek Temse, Freelancer

Top 10 most popular house finds in Belgium – WowHaus

Dat ons land heel wat architectuurparels rijk is, zullen velen onder jullie vast wel al weten. Jammer genoeg blijven veel van die meesterwerken voor de meesten onder ons goed verborgen. Maar dankzij de immer inspirerende blog WowHaus.co.uk mogen we af en toe ook eens binnengluren bij al dat bouwkundig erfgoed – ook bij ons. En dat er in België best wat te vinden is, bewijst deze post met tien van de meest populaire vondsten van de afgelopen tijd.

– Pieter Ameye, Coördinator

Thank Frankel it’s Friday – Why I hate modern exhausts 

Andrew Frankel gaat in zijn wekelijkse rubriek op Goodwood Road & Racing telkens wat dieper in op een onderwerp. Zijn verzuchting dit keer: uitlaten en hoe constructeurs de bal soms volledig misslaan bij het wegwerken of juist zichtbaar maken ervan. Blij dat ik niet de enige ben die zich daaraan stoort. Jullie toch ook?

– Koen De Beer, Freelancer

Read Private Motor Club Magazine Issue 01 free online – Private Motor Club

Het is een publiek geheim dat de klassieke media onder druk staan. Tegelijkertijd waren er nooit meer nichepublicaties, ook over auto’s, die tonen wat er anno 2018 nog mogelijk is op papier. Private Motor Club is zo’n coffee-table magazine, dat wel 150 pond kostte toen er nog voorraad was. Ondertussen is nummer 01 helemaal uitverkocht, wat de uitgever gemotiveerd heeft om iedereen digitaal mee te laten genieten. Gratis ende voor niks. Ga daar maar een aan staan, Beste Uitgevers.

– Ken Divjak, Redacteur