Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De ontstaansgeschiedenis van de unieke Ferrari 250GT SWB ‘Breadvan’ deden we jullie enkele maanden geleden al uit de doeken. Sinds kort zijn er echter ook concrete plannen voor een hommage aan de iconische racer die het met succes opnam tegen de meer geavanceerde 250 GTO’s van het Ferrari fabrieksteam.

De coachbuildingafdeling van designhuis Niels van Roij in Londen werd ingeschakeld door een onbekende verzamelaar, voor wie het aanbod van Maranello niet exclusief genoeg was. Bedoeling is een moderne interpretatie te maken, die toch de klassieke sfeer blijft uitademen. Uniek aan dit project is dat vanaf 19 oktober elke vrijdag een update zal verschijnen, via Facebook, Twitter en Instagram. Zo kan het hele proces, van de eerste ruwe schetsen tot de laatste testrit, gevolgd worden.

250 breadvan

Op dit moment is er heel weinig bekend over de Breadvan Hommage, de eerste gesprekken met de opdrachtgever zijn net achter de rug. Zonet was er wel de tweede wekelijkse update, waardoor we nu weten welke auto als donor zal dienen. Om trouw te blijven aan het oorspronkelijke concept, de 250 GT SWB was een achterwielaangedreven tweezits grand tourer met V12 in het vooronder, werd gekozen voor een 550 Maranello. Hiervan zal enkel het buizenframe en de aandrijflijn, met natuurlijk ademende V12, behouden blijven.

ferrari 550 maranello

Om er met een knal uit te gaan, hier de originele Breadvan in gevecht met een E-type in de Kinrara Trophy tijdens de Goodwood Revival eerder dit jaar.