Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog nu eenmaal niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige leestips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

A Trip Through New York City in 1911 – YouTube

1911 new yorkVirtueel door steden vliegen, reizen en ontdekken is vandaag de evidentie zelve. Zelfs al ben je nog nooit in Tokio, Los Angeles of New York geweest, dan nog kan je je er wel iets bij voorstellen. In 1911 was dat een heel ander verhaal. Daarom dat een Zweeds filmbedrijfje de grote oversteek maakte om in de VS bewegende beelden te maken van de grootstad. Beelden die intussen op YouTube staan en voorzien zijn van begeleidend geluid. Fascinerende beelden die nog maar eens aantonen hoe hard we als mensheid geëvolueerd zijn op relatief korte tijd.

– Pieter Ameye, Coördinator

Bertone Estate Sale – Aste Bolaffi

Gister vond in Turijn de veiling ‘Auto Classiche – Youngtimers & Memorabilia’ plaats. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat het gros van de catalogus ingenomen werd door items met een blauwe ‘B’. Van concept-cars over productieauto’s tot aan kasten vol documentatie en memorabilia toe, de hele nalatenschap van Bertone ging er onder de hamer. De bijhorende PDF leest dan ook als een ellenlange verlanglijst voor de Sint en Kerst samen. Want zeg nu zelf: hoe vaak gebeurt het dat een designhuis met 106 jaar geschiedenis zijn hele inboedel in de verkoop zet? Zelfs de tekentafel van Marcello Gandini zat er bij!

The Death of DSLRs is Near – Petapixel

Er is een duidelijke verandering op til in de wereld van de digitale plaat. GSM-camera’s zijn zo goed geworden dat ze pocketcamera’s van de markt vegen, terwijl de spiegelreflexen alsmaar meer de hete adem van de mirrorless camera’s in hun nek voelen branden. Dat is niet zonder reden, want het mechanische onderdeel van de spiegel is in feite een zwakke schakel in het systeem. In het mirrorless-systeem werd de spiegel vervangen door een elektronische viewfinder, en dat komt zaken als burstingsnelheid ten goede. Momenteel loont het misschien nog niet de moeite om alles te laten vallen en over te stappen, maar vroeg of laat gaat de spiegelreflex zijn plaats in het museum moeten aanvaarden.

– Bert Claes, Fotograaf

Builders of the world’s finest custom wooden slot car raceways – SLOTMODS

Modelbouw racebanen, te koop in de betere speelgoed- of modelbouwwinkel, zorgen voor urenlang raceplezier. Voor wie het allemaal wat exclusiever mag, heeft Slotmods het antwoord. Niet alleen wordt het circuit van je dromen op schaal 1:32 nagebouwd, inclusief gebouwen, landschappen en publiek op de tribunes, ook iconische racewagens krijgen een plaats op de racebaan.

– Koen De Beer, Freelancer

Microvelcro maakt voertuigen lichter en sterker – EOS Magazine

microvelcroAan de Universiteit van Gent is een nieuw soort vezel ontdekt. De minuscuul kleine vezel gedraagt zich als velcro, waardoor het de kans op scheurtjes in kunststof materialen zou kunnen verlagen. Volgens de ontdekker, Lode Daelemans, zou het materiaal snel zijn opwachting kunnen maken in de voertuigindustrie. Sterker en lichter materiaal, daar zeggen we bij DRIVR geen nee tegen. Meer na de klik, EOS.be.

– Freek Temse, Freelancer