Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Toen Jaguar-Land Rover (JLR) aankondigde dat het geen (oude) Defenders meer zou bouwen, werden we om de oren geslagen met roddels over de komst van een compleet nieuw model. Pas recent heeft JLR de nieuwe versie officieel aangekondigd. Hoog tijd dus voor een stand van zaken.

De nieuwe Land Rover wordt naar alle waarschijnlijkheid tegen het einde van dit jaar voorgesteld, wat het merk uit Coventry nog enkele maanden de tijd geeft om hun iconische 4×4 uitgebreid te testen. Zoals te zien is op de foto’s blijft zijn off-road competentie uiterst belangrijk. Deze tests in Noord-Amerika zullen niets aan het toeval overlaten: zowel extreme koude op grote hoogte als verzengende hitte moet de offroader kunnen weerstaan. De term SUV is hier dan ook niet op zijn plaats. Er werd tijdens de tests zowel een ’90’ met korte wielbasis als een ‘110’ met lange wielbasis gespot, die laatste ziet er even omvangrijk uit als de Discovery.

land rover defender

Het koetswerk past in de vormtaal van andere moderne Land- en Range Rovers maar andere details maken duidelijk dat het hier wel degelijk om een Defender gaat. Zo lijken de ronde, heldere koplampen aparte richtingaanwijzers te hebben. En ook achteraan is hij duidelijk als Defender herkenbaar. De zijkanten lopen taps naar het dak toe en de achterklep is aan de zijkant bevestigd. De vierdeurs testauto heeft een volledig vlakke motorkap met daaronder een smalle grille en ook de gekende luchtopeningen achter de voorwielen zijn duidelijk zichtbaar.

Geen replica

Ondanks de gelijkenissen met zijn voorganger, wil Land Rover allesbehalve een replica van het origineel afleveren. Felix Bräutigam, chief marketing officer het er op de Paris Motor Show vorig jaar het volgende over te zeggen: ‘De nieuwe Defender wordt geen copy-cat, niet iets retro, maar zal Land Rover verder de toekomst inrijden’, aldus Bräutigam.

land rover defender

Testwagens maken gebruik van een 2.0-liter diesel maar ook een benzinemotor werd ingeschreven bij de Britse voertuigenadministratie. Land Rover kondigde eerder al aan dat het al zijn modellen tegen 2020 zal elektrificeren. En daar zal ook deze Defender niet aan ontsnappen. Verwacht op zijn minst een milde hybride-versie. Maar ook een volledig elektrisch exemplaar zou zijn opwachting maken, zij het in een later stadium.

land rover defender

Volgens de eerste testresultaten moet het nagelnieuwe onderstel niet onderdoen voor dat van de klassieke Defender. Beter nog: de nieuwe Defender geeft ook vertrouwen on-road, aldus CEO Ralf Speth. De lancering is voor later dit jaar, de eerste klanten mogen in 2020 hun all-new Best 4by4byFar verwachten.

Vertraging

Dé grote vraag blijft echter hoe de hardcore Defender-klanten zullen reageren. Niet voor niets heeft de nieuwe Defender al flink wat vertraging opgelopen. De lancering was immers voorzien voor afgelopen jaar toen het merk zijn 70e verjaardag vierde. Wordt vervolgd.