Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat moet vast Quattroporte zijn, toch? Welnee, niet in het geval van deze one-of.

Maserati-kenners of andere DRIVRs van het eerste uur herinneren zich vast de Maserati Touring Bellagio Fastback. Een door onze landgenoot Louis de Fabribeckers getekende shooting brake op basis van de vierde generatie Quattroporte, gebouwd door het Milanese Touring Superleggera. Uiteindelijk zouden er maar vier van worden gebouwd, waardoor ze extreem zeldzaam zijn en er dus zelden eentje te koop komt te staan.

2016_maserati_cinqueporte_one_of_quattroporte_02

Toen een Britse aficionado er in 2013 op een haar na eentje mistte die werd aangeboden bij RM Sotheby’s, veranderde hij het geweer van schouder. Liever dan te wachten tot er opnieuw een te koop zou komen, schreef hij verschillende specialisten aan om een Quattroporte van de vijfde generatie om te bouwen tot shooting brake. Velen voelden zich klaarblijkelijk geroepen, maar tegen navenant hoge prijzen.

2016_maserati_cinqueporte_one_of_quattroporte_04

Maar dan kwam hij in contact met Adam Redding. Een koetswerkspecialist en -bouwer die eerder al zijn kunde had bewezen bij het restaureren van E-type’s, Astons, Lancia’s, Bristols en Dino’s, en die in het project een nieuwe uitdaging zag. 1.500 uur later was de unieke ‘Cinqueporte‘ een feit. Zijn eigenaar zou er uiteindelijk 8.714 mijl in rijden vooraleer de unieke Maser, met uiteraard het stuur op rechts, nu te koop te stellen.

2016_maserati_cinqueporte_one_of_quattroporte_03

2016_maserati_cinqueporte_one_of_quattroporte_052016_maserati_cinqueporte_one_of_quattroporte_06

Minstens zo opvallend is dat voor de conversie geen donor met dikke V8 benzine gebruikt is, maar een… V6 diesel. Toch een beetje heiligschennis als je het ons vraagt. Ook al kwamen de turbobenzines van de nieuwe Quattroporte qua geluid en beleving nog niet aan de enkels van de oude, atmosferische achtcilinder.

2016_maserati_cinqueporte_one_of_quattroporte_01

De Quattroporte, of Cinqueporte zoals je wil, is afgewerkt in Gunmetal Grey over zwart leder, en komt met een uitgebreide uitrusting zoals zwarte Mercurio 20-duims velgen, compleet infotainmentsysteem, zetelverwarming, open dak, parkeersensoren voor en achter, achteruirijcamera, keyless entry/go en pianozwarte inleg.

Meer info op Classic Driver.