Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige lees-, luister- en kijktips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The Bicycle Thief: How An Olympic Hopeful Robbed 26 Banks On His Bike – Chicago Magazine

In de categorie ‘te gek voor woorden’ valt het verhaal van Tom Justice. Van een beloftevolle wielrenner op weg naar Olympisch goud tot ordinaire bankovervaller. Het is een carrièrepad dat weinigen gegeven is. Maar Justice – what’s in a name -, krijgt misschien wel de prijs van de bankovervaller met de meest originele exitstrategie. Want beter dan zich per auto, helikopter of ander gemotoriseerd voertuig uit de voeten te maken, maakte hij gebruik van zijn meest vertrouwde vervoersmiddel, zijn fiets. Een ongemeen boeiend verhaal dat zonder twijfel op weg is om ooit verfilmd te worden. Remember where you read it first.

– Pieter Ameye – Coördinator

Skydiving with F-16’s – performancedesigns.com

Je zal het ondertussen wellicht door hebben: naast de wereld van de vierwielers, is de luchtvaart een andere grote passie van mij. De combinatie met de digitale camera uit zich daar vooral in het bezoeken van airshows en diverse demonstraties. In 2016 mocht ik een air-to-air fotoshoot met een F-16 meemaken, één van de meest indrukwekkende momenten uit mijn leven. Toch kan het nog beter, bewijzen de mensen van performancedesigns. Zij gingen namelijk skydiven tussen de gevechtsvliegtuigen.

– Bert Claes – Fotograaf

Tesla Model Y Unveal – Youtube

Wie @KenDivjak op Instagram volgt, die weet dat we net met de Tesla Model 3 gereden hebben. Het volledige verslag verschijnt dan ook eerstdaags op deze site, maar in tussentijd kunnen we alvast melden dat het nu écht tijd is om Tesla serieus te nemen. Bloedserieus zelfs. Vandaar ook dat we hier met plezier naar de onthulling van de Model Y linken, de vierde telg van Musk die de Model 3 op stelten zet. Elon vertelt er je er alles over in deze 45-minuten durende livestream vanuit de Ustated Nights of America.

– Ken Divjak, Redacteur

Why Do I Need You? – BBC Documentary

In deze BBC documentaire komen je iets meer te weten over de mysterieuze werking van onze hersenen, een orgaan dat na al die tijd nog steeds niet volledig doorgrond is. Neurowetenschapper David Eagleman gaat op zoek naar hoe ons brein afhankelijk is van dat van anderen. Hoe we als mens pijn voelen, als we een ander zien huilen, maar ook hoe politieke propaganda probeert op ons brein in te spelen.

– Freek Temse, Freelancer

Free Solo – National Geographic Channel

Tom Waes deed het enkele jaren geleden, gezekerd weliswaar. Alex Honnold gaat nog een stapje verder: El Capitan solo beklimmen en dat zonder touwen! Een blok graniet van 900 meter recht omhoog, waarbij het minste foutje fataal is. National Geographic was erbij en maakte er een prachtige reportage van. Vanaf woensdag te zien op National Geographic Channel!

– Koen De Beer – Freelancer