Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het moeten niet altijd nieuwe, flitsende modellen zijn die tot de verbeelding spreken, soms vertellen verval en verrotting hun eigen stille verhaal.

Ergens in de jaren ’30 koopt een zekere Åke Danielsson een eindje buiten het Zweedse Ryd een stuk grond om turf te winnen. Manueel ging dat uiteraard traag en moeizaam, wilde hij de concurrentie kunnen bijblijven moest hij dus mechaniseren. Om hiervoor de nodige stroom op te wekken, gebruikte hij de motoren van afgedankte auto’s. De wrakken zelf liet hij in zijn bos ‘slingeren’. Naarmate de jaren vorderden werden de ’skrotbilar’ (schrootauto’s) een belangrijkere nevenactiviteit, aangezien men van heinde en verre bij Åke kwam zoeken naar dat ene, bijna onvindbare onderdeel.

14_anglia_rear

Naar gelang de bron die men raadpleegt, stopte Åke er in de late jaren ’70 of ’80 ermee, bleef alles liggen zoals het lag en kreeg de natuur vrij spel. En dat toont zich duidelijk: wrakken roesten weg, dingen breken af, verf vervliegt, carrosserieën zinken weg in de modderige ondergrond. Dit alles zorgt voor een schouwspel met post-apocalyptische allures, als waren het de laatste restanten van een beschaving die de jaren ’70 (dan wel ’80) niet overleefden.

02_drums05_decklid

skrotbilar

Skrotbilar

10_wires

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

04_upsidedown

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

Skrotbilarskrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

42_side

SkrotbilarSkrotbilarSkrotbilar

46_traffic_jam

SkrotbilarSkrotbilarSkrotbilar

Skrotbilar

SkrotbilarSkrotbilar

skrotbilar