Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Velen onder jullie dromen allicht ooit eens in één van zijn wagens te kunnen rijden. Maar waarvan droom je als je zelf superwagens bouwt? Christian von Koenigsegg, die waanzinnige auto’s als de CCXR en de One:1 op zijn palmares mag schrijven, houdt het heel bescheiden met de MX-5.

Toen hij een achttal maanden geleden telefoon kreeg van één van zijn medewerkers dat zijn eerste auto, een mk1 Mazda MX-5, te koop stond op een beurs op het Zweedse eiland Öland, twijfelde hij geen moment. Hij belde de eigenaar, betaalde te veel naar eigen zeggen en bracht het sportwagentje terug thuis. ‘De auto is in goede conditie en hij rijdt nog net zo leuk als ik het me herinnerde’, aldus von Koenigsegg.

christian von koenigsegg

Al zijn auto’s worden ontwikkeld met rijplezier en opwinding als voornaamste factoren – hoewel dit dikwijls overschaduwd wordt door het bijna absurde vermogen dat uit de wagens gepuurd wordt. Door steeds auto’s als de MX-5 in zijn achterhoofd te houden, vergeet von Koenigsegg niet dat je heel veel plezier kunt beleven aan een auto met bijna geen vermogen.

koenigsegg-mx5-christian

Nog een leuk weetje om mee af te sluiten: Christian von Koenigsegg bezit zelf geen enkele van zijn eigen wagens. Met zo’n beperkte oplage is het cruciaal ieder exemplaar te verkopen, tot zelfs de prototypes toe.