Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
9IVrplNbm5s

Heroes, de nieuwste film van Manish Pandey die eerder al het scenario schreef voor Senna, gaat niet geheel toevallig in première in de week voor de Britse GP. In de film, die in opdracht van Motorsport Network gedraaid werd, vertellen grote namen uit de F1, sportscar- en rallywereld elkaar over hun hoogste toppen en diepste dalen.

Tweevoudig wereldkampioen F1 Mika Häkinnen, Ferrari-piloot Felipe Massa, Tom Kristensen die 9 keer de overwinning in Le Mans pakte en rallylegende Michèle Mouton werden bereid gevonden om hun levensverhaal uit de doeken te doen, gestofeerd met unieke archiefbeelden. In tien hoofdstukken hebben de vier het over hun vroege liefde voor auto’s, hun grote doorbraak, successen en mislukkingen, persoonlijke moeilijkheden en levensbedreigende ongevallen.

De vijfde piloot die belicht wordt is Michael Schumacher, die met elk van de vier anderen gewerkt of geracet heeft: met Häkinnen in de F3, met Massa als ploegmaat in 2006 en met Kristensen in de Race of Champions, georganiseerd door Mouton. Regisseur Pandey merkte de connectie die het viertal had met Schumacher op tijdens de opnames en besloot hem als vijfde Hero op te voeren. Pandey besefte in de jaren na Schumacher’s ski-ongeval dat Michael niet alleen enorm veel gepresteerd heeft, maar ook dat hij omringd werd door liefde, zeker bij Ferrari.

Heroes gaat in Londen in première en zal daarna te zien zijn op Motorsport Network en via andere online kanalen. Of de documentaire ook hier in de zalen komt, is niet duidelijk.