Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het Amerikaanse sportwagenmerk heeft zijn hoop voor een zege op  Le Mans nog lang niet opgegeven. Getuige daarvan de nakende SCG007, die volgens het nieuwe LM P1-reglement geconstrueerd wordt.

Glickenhaus geeft de eerste foto’s vrij van de SCG 007 hypercar. Voorlopig is het nog een virtueel beeld, maar in 2021 moet dit de eerste Amerikaanse Le Mans-winnaar worden sinds de Ford GT in 1969, dixit het merk. Ze zullen het dan moeten opnemen tegen de Aston Martin Valkyrie en een op de GR Super Sport gebaseerde Toyota met hybride aandrijving.

De auto neemt deel in de koningsklasse van de 24 uren van Le Mans, de LM P1. De regels binnen die klasse zijn volledig herzien en de SCG 007 is één van de eerste die zal deelnemen. Glickenhaus geeft aan dat ze alles grondig bestudeerd hebben – en hoewel de hybride LM P1 aanvankelijk meer voordelen had, gingen ze uiteindelijk toch voor een conventionele verbrandingsmotor. Er werd gekozen voor een 3-liter twin-turbo V6 waarvan de fabrikant nog niet bekend is.

Het design van de auto is typisch voor het merk Glickenhaus, met veel verwijzingen naar historische sportwagens uit de jaren ’60. Naast het typische rood, zijn er ook stijlelementen overgenomen van zowel moderne als klassieke Ferrari’s. De velgen zouden dan weer rechtstreeks uit het rek van Alfa Romeo kunnen komen.

Het team van Glickenhaus heeft tijdens de ontwikkeling samengezeten met de beste race piloten, ingenieurs, projectmanagers en onderdelenfabrikanten om de allernieuwste snufjes te integreren in hun hypercar. De fabrikant is van plan om deze stelselmatig op de wereld los te laten. De eerste rijdende testwagen is gepland voor juli volgend jaar.

Naast de fabriekswagens is Glickenhaus ook van plan om enkele prototypes aan andere race teams te verkopen. Er zullen ook 30 straatlegale varianten van de hypercar worden gebouwd. Deze zullen evenveel vermogen hebben als de Le Mans wagen en er haast identiek uitzien. De prijs zou 1.955.000 dollar bedragen.