Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het autosalon van Frankfurt is ieder jaar opnieuw een moment voor constructeurs om uit te pakken met de laatste nieuwigheden. En als de grote volumemerken het laten afweten, staat er altijd wel een ‘kleintje’ klaar om de vrijgekomen plaats in te nemen. Op de stand van Land Rover waren er zo niet één maar twee primeurs: naast de nieuwe Defender stond ‘s werelds grootste bandenproducent er ook met … een nieuw Defendertje.

We hebben het hier uiteraard over Lego, dat met meer dan 700 miljoen miniatuurbandjes per jaar de andere producenten ver achter zich laat in absolute aantallen. In samenwerking met een team ingenieurs uit Coventry creëerde de Deense speelgoedbouwer een replica van de Defender met originele elementen en functies, zoals authentieke koetswerkpanelen en velgen, vierwielaandrijving met 3 differentiëlen, onafhankelijke ophanging, een werkende lier en de meest vernuftige schakelbak die Lego ooit produceerde: 4 versnellingen met een veldversnelling!

De Defender werd in de Lego Technic-reeks ontwikkeld, die veeleisender is dan bijvoorbeeld de Creator-reeks waarin vorig jaar de Aston Martin DB5 werd geproduceerd. De set bestaat uit welgeteld 2573 stukjes, die eens correct in elkaar gezet de 4×4 42cm lang, 20cm breed en 22cm hoog maken. Andere details zijn de scharnierende motorkap die een zescilinder-in-lijn mét bewegende onderdelen verbergt, een reservewiel op de koffer en andere ‘originele’ Land Rover accessoires zoals een bagagerek, ladder en tractiematten.

De Lego Technic Land Rover Defender is vanaf 1 oktober te koop in winkels en online en zal 179,99 euro kosten. Het begint bij sommigen onder ons ongetwijfeld al te kriebelen!