Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hertz breit een vervolg aan de Rent-a-Racer traditie met de 750 pk sterke Camaro ZL1!

Jeremy Clarkson mag dan wel beweren dat huurwagens de snelste auto’s op deze planeet zijn, in onze ervaring zijn het nooit de DRIVR’s waar we op zonnige bestemmingen van dromen. Het Amerikaanse verhuurbedrijf Hertz vormt hierop evenwel een uitzondering. Het merendeel van hun vloot bestaat natuurlijk uit heel gewone stadsauto’s en middenklassers, maar Hertz heeft ook een lange traditie met het verhuren van krachtige voertuigen – althans in de States.

Rent-a-Racer

In 1966 sloot Shelby American een deal met het verhuurbedrijf om 1001 Mustang Shelby GT350’s te leveren, die leden van de Hertz Sports Car Club mochten huren voor 17$ per dag! Dit zogenaamde Rent-a-Racer programma werd soms heel letterlijk genomen: tijdens de weekends bezochten de iconische zwart-met-gouden-strepen Mustangs menig dragstrip. Er zijn zelfs geruchten dat sommigen de Shelby-motor demonteerden en in hun eigen racewagen plaatsten, om zo de huurwagen niet zichtbaar te beschadigen en toch de 306pk sterke motor te kunnen inzetten tijdens weekendrace.

Shelby GT-H celebrates 50th anniversary of Ford ShelbyHertz GT350-H “Rent-A-Racer.”

Hertz-Hendrick Motorsports ZL1

Toch is het Rent-a-Racer programma nog niet dood en begraven, integendeel. Het Nascar Cup-team Hendrick Motorsports en sponsor Hertz hebben de koppen bij elkaar gestoken om op geselecteerde locaties aan luchthavens in het zuiden van de VS een unieke huurwagen aan te bieden. En aangezien Hendrick Motorsports’ piloot William Byron uitkomt in de Monster Energy NASCAR Cup met een Chevrolet Camaro ZL1, is het dit keer dus geen Ford maar een Chevy geworden. En wat voor één!

Het betreft hier een op 200 stuks gelimiteerde Hertz-Hendrick Motorsports Camaro SS, voorzien van de 6.2L, 480pk sterke V8 uit de SS. De Hertz-versie is uitgerust met 20-duims velgen in satijnglans zwart, Chevy’s Performance Upgrade Package, en uiteraard de nodige bestickering die duidelijk maken dat Hertz en Hendrick Motorsports de bezielers van dit project zijn. Byron’s startnummer 24 is zowel op het exterieur als binnenin terug te vinden.

Helemaal extreem zijn de 24 exemplaren van de Hertz-Hendrick Motorsports ZL1: in deze uitvoering is de 6.2L goed voor maar liefst 750 pk, dankzij een Callaway Supercharger. Nog steeds niet de snelste auto ter wereld, maar Hertz zal niet ver naast de waarheid zitten als ze beweren dat het de snelste huurauto ter wereld is.

Om het feestje helemaal compleet te maken, wordt ook nog de Hertz Ultimate Ride Sweepstakes georganiseerd: 5 finalisten worden op Charlotte Motor Speedway uitgenodigd voor een bezoek aan en lunch met het Hendrick Motorsport team, gevolgd door een driving experience op het circuit. Na afloop ontvangt ieder van hen een sleutel en diegene die hiermee de Hertz-Hendrick Camaro SS kan starten, mag er zowaar mee naar huis rijden. Voor immer en altijd.