Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we voortaan weer wekelijks serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Inside Skunk Works – Lockheed Martin

Je hoeft geen planespotter te zijn zoals onze eigenste Bert Claes om van deze podcastreeks te genieten. De C-130 Hercules, de F16 en SR-71 Blackbird kent immers iedereen. Maar wat met zekerheid geen belletje doet rinkelen, is de speciale afdeling bij defensiespecialist Lockheed Martin die naar de naam Skunk Works luistert en waar de afgelopen decennia tal van supergeheime én futuristische technologieën uit zijn voortgekomen.

Ken Divjak – Redacteur

Weird Food Gallery – Roughguides.com

Met de feestdagen voor de deur, wordt het stilaan tijd om na te denken over wat er zo al op tafel zal komen. DRIVR zet jullie alvast op weg met enkele niet te versmaden delicatessen. Dit jaar geen chips maar gefrituurde tarantula en die hond van de buren die je iedere nacht wakker houdt? Boshintang klinkt immers beter dan stoofpotje van Blacky op grootmoeders wijze. Smakelijk!

Koen De Beer – Freelancer

Ugly Belgian Houses Book – clubsocial.be

Als een humoristisch getinte website verplicht moet afsluiten omdat er met schadeclaims gedreigd wordt, dan weet je dat het goed zit. De webstek van Ugly Belgian Houses bestaat misschien niet meer, maar gelukkig heeft oprichter Hannes Coudeyns inmiddels de weg naar de social media gevonden. Nadat de loftrompet tot ver buiten de landsgrenzen werd afgestoken, kwam het zelfs tot de publicatie van een boek.

– Bert Claes – Fotograaf

Radio Soulwax Presents: Dave – YouTube

dave soulwaxHet is intussen drie jaar geleden dat David Robert Jones, beter gekend als David Bowie, ons verlaten heeft vanwege een acute leverkanker. Drie jaar eerder brachten de broers Dewaele al een passend eerbetoon met hun aaneengemixte compilatie ‘Dave’ die de tijdloosheid van Bowie’s muziek perfect samenvat, zij het in een iets meer modern en extra dansbaar jasje.

– Pieter Ameye – Coördinator

Mega Pit Stops – YouTube

Het jaarlijks onderhoud van onze vierwieler duurt hoogstens enkele uurtjes. Een simpele klus voor één automechanieker. Heb je je ooit al afgevraagd hoe het onderhoud van een vliegtuig, trein of marineschip eruit ziet? Het antwoord vind je in de Mega Pit Stops documentaire op YouTube. De stress spat van het scherm af, het is telkens een race tegen de klok om de job veilig te klaren, want de volgende trip staat al ingepland.

– Freek Temse – Freelancer