Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Liefde voor een auto hoeft niet altijd gepaard te gaan met het prijskaartje van een dure sport- of supercar. Dat bewijst de samenkomst van enkele tientallen Panda’s 4×4 in het mondaine St. Moritz, Zwitserland.

Weinig auto’s zijn zo klasseloos als de klassieke FIAT Panda 4×4. Het multigetalenteerde autootje zal je daarom terugvinden op zowel de opritten van Italiaanse landbouwers als de oprijlanen van een naburige kastelen. Benieuwd naar het hoe en waarom gingen de collega’s van Classic Driver daarom op zoek naar Panda 4×4-eigenaars van St. Moritz en omstreken.

2019_fiat_panda_4x4_meeting_03

De liefde voor de immer sympathieke, maar tevens erg capabele Panda, was echter bijzonder groot, waardoor het idee voor een klein artikel al gauw ontaarde in een heuse Panda 4×4-meeting met eigenaars van allerlei rangen en standen. Allemaal verbonden door de creatie van designer Giorgetto Giugiaro die in 1980 voor Italdesign het autootje uit zijn brein toverde. Drie jaar later zou de vierwielaangedreven versie het licht zien. Pas in 2003, en 4,5 miljoen exemplaren later, kwam de productie ten einde.

2019_fiat_panda_4x4_meeting_05

2019_fiat_panda_4x4_meeting_012019_fiat_panda_4x4_meeting_022019_fiat_panda_4x4_meeting_07

Geen wonder dus dat zowat iedere Italiaan, of inwoner uit omringende landen, een Panda in de familie (gehad) heeft. En dus een diepgaande connectie heeft met de extreem veelzijdige citadine. Tijdens het bewuste 4×4 meet in St. Moritz verzamelden dan ook heel wat unieke versies van al even unieke eigenaars. Elk met hun eigen verhaal, maar vooral ook vergaande genegenheid voor wat nochtans een vrij eenvoudig en goedkoop autootje is, maar overloopt van karakter en can do-attitude.

2019_fiat_panda_4x4_meeting_08

2019_fiat_panda_4x4_meeting_092019_fiat_panda_4x4_meeting_06

Voor het volledig relaas van de eerste – maar zeker niet laatste – Panda 4×4-meeting verwijzen we je graag door naar de site van Classic Driver waar je ook de rest van de uitgebreide fotoreportage kunt terugvinden.

Bron: Classicdriver

MEER LEZEN

Test: FIAT Panda Cross

Duotest: FIAT Panda 4×4 vs Suzuki SX4 S-Cross Allgrip

Per FIAT Panda TwinAir van Kaapstad naar Londen