Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na de S7 uit 2000 komt Saleen terug met een lichte tweezits-coupé, die eerst als racevariant komt en later normaliter ook een straatversie krijgt.

Saleen is een Amerikaans automerk dat zichzelf op de kaart heeft gezet met de S7. In 2000 lanceerde het merk zijn eerste, volledig zelf ontwikkelde sportwagen. Er werden er slechts 100 van gemaakt. En hoewel de auto allesbehalve comfortabel was – tenzij voor kleine slangenmensen – zijn alle exemplaren verkocht. De wagen verbaasde vriend en vijand vooral op het circuit, met een podiumplaats in zijn klasse op de 24 Uren van Le Mans en winst in het Britse en Spaanse GT kampioenschap. Niet slecht voor een bedrijf dat zich vroeger louter toelegde op het opvoeren van Fords.

Twintig jaar later staat Saleen opnieuw klaar met een sportwagen, de S1. Volgens CEO en oprichter Steve Saleen wordt dat een lichtgewicht, agiele en vooral snelle sportwagen. Met behulp van aluminium en koolstofvezel mikken ze op een gewicht van minder dan 1.250 kg. Mede geholpen door een in het midden geplaatste, kleine viercilinder turbomotor van 450 pk. Voor de puristen hangt die motor aan een manuele zesbak, al zou een optionele automaat met dubbele koppeling ook op de optielijst staan. Het siert Saleen dat ze niet voor de zoveelste 1.000 pk hypercar proberen te gaan, zoals er de laatste tijd zoveel van opduiken op het net. Zou het aan hun jarenlange ervaring liggen?

De Saleen S1 heeft wat weg van de Artega GT, een geflopte Duitse sportwagen. Dat blijkt geen toeval te zijn. JSAT, een Chinese investeerder met belangen in Saleen, heeft hen een Artega GT overhandigd om als basis te dienen voor de S1. Volgens Steve was de Artega echter geen referentie op rijdynamisch vlak en moest er zoveel worden aangepast om aan de Amerikaanse wetgeving te voldoen, dat ze maar van een wit blad vertrokken zijn.

Saleens methode om de auto te ontwikkelen grijpt terug naar hun ervaring met de S7. De S1 is namelijk alleen te koop als Cup en GT4 racevarianten. Voor een vanafprijs van $ 30.000 kon je het afgelopen jaar zelf een weekendje racen met de Saleen Cup-versie in een 1-merk-competitie. Vanaf dit jaar kan dat ook met de GT4-variant zodat je het ook tegen andere merken kan opnemen. Service, transport en andere kosten worden door Saleen geregeld. In totaal gaat het om 20 auto’s en 7 weekends per jaar. Slim bekeken van Saleen: de klanten betalen voor de ontwikkelingskosten en ze hebben er nog plezier aan ook. Het afstellen van de stuur- en rembekrachtiging zullen ze wel zelf moeten bekostigen, want dat heeft de S1 Cup niet.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de straatlegale S1 op de markt komt.

MEER LEZEN

B&O lanceert draadloze ear buds in racing green (+ Spotify playlist)

Cyan Racing bouwt Lynk & Co touring car voor de straat

Alfa Romeo Sauber F1 wordt ‘Alfa Romeo Racing’