Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Geneva International Motor Show (GIMS) opent begin maart de deuren voor zijn 90e editie. Het Zwitserse auto-evenement krijgt nog steeds de wereldwijde persbelangstelling, waarvoor prestigieuze merken graag hun nieuwigheden bekendmaken. Wij geven hieronder een voorproefje van de DRIVRs onder de nieuwigheden.

Ondanks de vele nieuwigheden is het niet al roze geur en maneschijn in en rond de Palexpo-hallen in Genève. Want behalve met het coronavirus krijgt de expo ook te kampen met tal van afwezigen. Zo zullen de stands van Citroën, DS Automobiles, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Nissan, Opel, Peugeot en Volvo schitteren door afwezigheid. Vrije ruimte die de organisatoren op allerlei manieren zullen trachten in te vullen. Onder andere met een 1 km lang indoor parcours voor allerhande elektrische voertuigen. Een slimme zet. Al was het maar om pers, maar toch vooral publiek, al eens te laten kennismaken met tal van nieuwigheden op het vlak van puur elektrisch aangedreven voertuigen.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA ?

Zopas dropte Alfa Romeo deze teaser van een voorlopig goed bewaard model waarmee Il Biscione naar Genève komt. Naar goede gewoonte pakt Alfa graag uit in Genève met knap spul. Denk aan de 4C en Giulia, en laatstleden nog de Tonale Concept. Een voorloper van een compacte SUV. Maar dit jaar staat terug in het teken van sportiviteit. Althans dat valt af te leiden van het gebrul van de (vermoedelijk) bi-turbo V6 van wat naar verluidt de Giulia Quadrifoglio GTA zou kunnen zijn. Stay tuned.

Aston Martin Vantage Roadster

Officieel: Aston Martin Vantage Roadster (2020)

Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback

Dat er na de release van de Golf VIII snel een nieuwe Audi A3 zou komen, stond in de sterren geschreven. Er is nog niet zoveel bekend, maar het gerucht doet de ronde dat de Sportback op Genève zou staan. De berline volgt later en een driedeurs zou uitblijven.

Teaser: BMW Concept i4

Teaser: BMW Concept i4 (2020)

BAC Mono

De BAC Mono zwaait uit in 2020. Volgend jaar wordt de supersportieve single seater vervangen door de nieuwe Mono die wordt bekendgemaakt op het autosalon van Genève. BAC meldt er graag bij dat de huidige generatie een passend einde krijgt met een van extra carbon voorziene Mono One Final Edition, die in een oplage van slechts drie exemplaren wordt geproduceerd.

Bentley Bacalar

Naast een door Mulliner aangepakte Continental GT Convertible brengt Bentley ook de Mulliner Bacalar mee. Er is bitterweinig van bekend. Vermoedelijk gaat het om een handgemaakte sportwagen geïnspirireerd op de EXP 100 GT concept, waarbij Mulliner zijn naam als coach builder terug alle eer zou aandoen.

BMW M340d & 330e

BMW lanceert M340d xDrive Berline & Touring (2020)

Czinger 21C

Video: Waarom de Czinger 21C sérieux verdient

Cupra Leon (ST) (Plug-in Hybrid) (2020)

Officieel: Cupra Leon (ST 4Drive) (Plug-in Hybrid) (2020)

DS 9

Peugeot, Citroën en Opel mogen dan wel hun kat sturen, het “premium” merk DS zal wel aanwezig zijn. En daar  hebben ze een goede reden voor. De Fransen stellen namelijk maandag hun nieuwe vlaggenschip voor aan de wereld op Facebook. Naar alle waarschijnlijkheid staat de DS9 de week erna wel te stralen in Genève. Voor wie vreest teleurgesteld te zijn door een veredelde 508, kan zich hopelijk optrekken aan een nieuwe concept car van DS.

Ferrari Roma

Ferrari geeft extra details over zijn Roma

Honda Civic Type-R facelift

Honda heeft zijn hot hatch wat visuele updates gegeven zowel vanbuiten als vanbinnen. De uitlaat met zijn drie kenmerkende pijpjes blijft hetzelfde, evenals de motor. Het infotainment systeem krijgt een update en ook de demping is aangepakt. Het toppunt moet de Limited Edition zijn die slechts 100 keer van de productieband zal rollen. Naast wat extra visuele opsmuk als zwarte spiegelkapjes, dak en luchtinlaat wordt de auto ontdaan van geluidsisolatie om het gewicht te verlagen. Daarnaast staat de auto standaard op 20-inch velgen met Michelin Cup 2 banden.

Koenigsegg ‘Mission 500’

christian von koenigsegg regera

Koenigsegg heeft nog niets losgelaten van zijn premiere dit jaar. Vermoedelijk wordt de Mission 500 concept car voorgesteld. Het zou de eerste hyper car moeten zijn die sneller dan 500 km/h gaat. 3 Maart weten we meer!

Mercedes-AMG GLE 63 Coupé

Officieel: Mercedes-AMG GLE 63 4Matic+ Coupé (2020)

Mercedes-AMG E63 facelift

Mercedes brengt zijn gefacelifte E-klasse meteen mee in AMG-outfit. Uiterlijk zullen vooral de nieuwe lichtunits opvallen en Mercedes geeft mee dat het interieur en infotainment ook onder handen zijn genomen met een nieuw stuurwiel en nieuwe schermen.

2019_mercedes_amg_gt_4door_coupe_test_14

Morgan (Plus Four)

Morgan bevestigt komst nieuw instapmodel

Pagani Huayra Imola

Officieel: Pagani Huayra Imola (2020)

Officieel: Polestar Precept Concept

Officieel: Polestar Precept Concept

Porsche 718 Boxster & Cayman GTS 4.0

Officieel: Porsche 718 Cayman GTS 4.0 & 718 Boxster GTS 4.0

Rimac C_Two

De Rimac C_Two is eigenlijk al twee jaar geleden gepresenteerd als concept car. Dit jaar zou hij er in producttrim te bezichtigen zijn. De volledige elektrische sportwagen moet het tweede model worden van het Kroatische merk. De prijs ligt om en bij de 1,8 miljoen euro en alle 150 geplande exemplaren zijn al verkocht.

Skoda Octavia RS (IV)

Skoda doet de harten van sportieve papa’s sneller slaan met zijn Octavia RS. Zoals we gewend zijn, krijgt de RS een andere voorspoiler en wat kleine uiterlijke wijzigingen ten opzichte van de bravere varianten. Het echte nieuws zit onder de motorkap, voor het eerst wordt de Octavia RS beschikbaar als benzine, diesel en plug-in hybride met 245 pk.

Toyota GR Yaris GR-Four

Officieel: Toyota GR Yaris GR-Four (2020)

Volkswagen Golf GTI & GTD

Wie nieuwe Golf zegt, zegt nieuwe Golf GTI. Volkswagen presenteert in Genève zowel de GTI als de dieselvariant GTD. Van de GTI weten we al dat deze opnieuw de 2.0TSI in het vooronder krijgt met ditmaal 245 pk standaard.  De GTD-variant zou vermoedelijk 200 pk toebedeeld krijgen.

Volkswagen Touareg R (Plug-in Hybride)

Officieel: Volkswagen Touareg R (Plug-in hybride) (2020)

MEER LEZEN

Klaar voor Genève: Czinger 21C (2021)

Fotospecial: Salon Genève 2019 (Deel 1)

Fotospecia: Salon Genève 2019 (Deel 2)