Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Niet dat we er zo nodig een erezaak van willen maken, enkel aanvullen wat wij vinden dat bij de collega’s van AutoWereld en Autofans ontbreekt. Daarom onze Top-5 van iets minder voor de hand liggende games, die absoluut de moeite waard zijn om in huis te halen.

Formula Truck (2013)

Wie beweert dat lichter altijd beter is, moet deze officiële game van het Braziliaanse truckrace kampioenschap zeker eens proberen. Helemaal dwars door de bochten in een gevaarte van 5 ton en 1200pk geeft een kick die enkel alligatorworstelaars in Florida begrijpen. Voor de discountprijs van deze game uit 2013 hoef je het in ieder geval niet te laten!

Grand Prix Legends (1998)

Hoewel GPL in 1998 (!) uitkwam, is het nog steeds niet gedateerd – mede dankzij een stevige fanbase die ervoor zorgt dat de auto’s, tracks en zelfs de geluiden up-to-date blijven. Zo kreeg het circuit van Spa vorig jaar nog een volledige make-over. Grand Prix Legends brengt het F1-kampioenschap van 1967 in de huiskamer, racen met een leren helmpje op in een sigaar op wielen met hier en daar een strobaal als bescherming. When sex was safe and racing dangerous!

Project Cars 2 (2017)

De besturing zit helemaal goed, behalve dan voor de karts, de circuits kloppen gewoon en het gevoel van snelheid is fenomenaal. Maar het is vooral dankzij de fantastisch uitgewerkte carrièremodus dat het spel je dagen- of zelfs wekenlang in zijn greep houdt. Opklimmen van de Clio Cup naar LMP1 vraagt heel wat tijd en oefening, en zo hoort het ook.

Driver: San Francisco (2011)

De GTA-reeks mag dan het ultieme open-world autospel zijn voor velen, maar een meer voorspelbare besturing en het grote aantal auto’s maken van Driver: SF een te duchten concurrent. De protagonist is een FBI-agent die in coma ligt en daardoor het lichaam van andere bestuurders kan overnemen. Klinkt raar, maar het werkt wel! De hele game ademt de sfeer van films en series als Bullit, The French Connection en Starsky and Hutch. Stijlvolle arcaderacer!

Carmageddon 2: Carpocalypse Now! (1998)

Om af te sluiten één van de meest controversiële games ooit, en dan vooral door de nogal -euh- aparte manier om tijd bij te winnen tijdens het racen. Het was niet alleen mogelijk je tegenstanders van de weg te rijden in de hoop dat ze crashten, maar ook voetgangers en dieren werden op stijlvolle wijze weggemaaid, al dan niet met gebruik van powerups als Fat Bastards, Dismemberfest of Suicidal Pedestrians. Creepy maar fun!

MEER LEZEN

Moderne racegames: meer simulatie dan game?

BDR Week 7: Journalisten vs influencers, de 25 beste PC-games aller tijden en een nieuwe podcast over horloges

Virtual reality: De toekomst voor racegames