Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hoewel de huidige wereldwijde crisis verstrekkende gevolgen zal hebben voor iedereen, wordt het geen totale apocalyps met slechts een handvol overlevers, en gelukkig maar. Toch zijn er genoeg mensen die menen dat het einde der tijden nabij is en zich er alvast voorbereiden, de zogenaamde preppers. Ondergrondse bunkers, volgestouwd met conserven van eigen kweek, voorzien van een water- en luchtvoorraad voor enkele maanden of zelfs jaren, een klein arsenaal aan wapens en een beveiligingssysteem waar de doorsnee lokale bankdirecteur jaloers op is.

uazuaz

Minstens even belangrijk in onze ogen, zijn de voertuigen die na zo’n wereldwijde ramp gebruikt kunnen worden. De infrastructuur en wegen zullen er snel aan geloven als het ieder voor zich is, dus een 4×4 met voldoende bodemvrijheid is de beste keuze. De kans dat er twee straten verder een Ford Falcon XB mét vierwielaandrijving in een garage staat, is bijzonder klein en de meeste moderne SUV’s zijn door alle electronica te kwetsbaar en te ingewikkeld om zelf te repareren. Een klassieker dan maar, hoewel het natuurlijk zonde is om die frame-off gerestaureerde Series 1 of FJ40 door een veld zombies te jagen. Gelukkig zijn er nog fabrikanten die auto’s bouwen alsof het 1968 was, zoals het Russische UAZ.

uaz

Uljanovski Avtomobilny Zavod, kortweg UAZ, ontstond in 1941 en bouwde een terreinwagen voor het Rode Leger, de UAZ (GAZ) 69. Na de oorlog kwamen er nog 2 modellen bij: de 469 (Hunter), een lichte terreinwagen en de 452 (Bukhanka) bestelwagen. Beide voertuigen werden in de jaren ’60 geïntroduceerd en worden nog steeds volgens dezelfde technieken gebouwd! Via het Tsjechische AMC Plant SRO worden de auto’s aangepast aan de Europese voorschriften en verdeeld naar andere Europese landen, waaronder ook België, waar de bestelwagen de naam Commercial kreeg.

uaz uaz uaz

De Bukhanka, wat in het Russisch zoveel betekent als ‘broodje’ vanwege de vorm, is een opvallend busje. Hoewel de techniek onderhuids wel evolueerde, is zijn koetswerk nagenoeg ongewijzigd gebleven. Aan het design werd nagenoeg geen budget besteed: een meetlat, een potlood en een geleende passer volstaan om de 452 te tekenen. Deurklinken en -scharnieren, zijspiegels en bumpers zijn enkel functioneel, niet esthetisch. Verschillende uitvoeringen zijn wel mogelijk: een Van met 2 of 5 zitplaatsen, een Combi met tot 7 plaatsen of een Bus die plaats biedt aan de volledige voetbalploeg. Ook Camper- en pickup versies kunnen geïmporteerd worden.

uaz

De motor, een 2.7l benzinemotor met 112 pk en een maximumkoppel van 198 Nm dat vanaf 2500 tpm beschikbaar is, zal in zijn huidige Euro 6C-vorm nog dienst kunnen doen tot september 2020. Daarna is de Euro 6D-variant aan zet. Als overlander voor het ruige Russische binnenland beschikt de UAZ over een schakelbaar 4×4-systeem met hoog en laag bereik, alsook een sperdifferentieel op de achteras. Schijfremmen voor en trommelremmen achter brengen de bestelwagen met een maximumsnelheid van zo’n 130 km/u tot stilstand. Of het opgegeven verbruik van 9l bij 60 en 11,2l bij 80km/u getest is volgens de WLTP-normen, is niet geheel duidelijk…

uaz

Het interieur is niet anders dan spartaans te noemen. De met plastic beklede triplex platen werden met klinknagels aan het koetswerk bevestigd, de zetels bieden het comfort van een lijnbus en het dashboard bestaat uit een centraal geplaatste kilometerteller en enkele schakelaars. De enige comfortopties zijn radiovoorbereiding en verwarmbare voorzetels. Maar wil je echt gek doen, dan kan je opteren voor extra cabineverwarming, zodat je passagiers ook zonder berenmuts achterin kunnen zitten. Echte avonturiers kiezen uiteraard voor een lier, snorkel en lift-kit.

uaz uaz

Met prijzen die starten vanaf 23.395€ moet de Bukhanka enkel de Suzuki Jimny, Lada Niva en Dacia Duster voor laten gaan als goedkoopste 4×4 op de markt. Maar om te overleven in een post-apocalyptische omgeving is het niet ondenkbaar dat je voertuig ook je woning is, wat van de UAZ toch de beste keuze maakt. Plaats genoeg om languit te liggen én de buit die je onderweg verzamelt mee te nemen. De optionele dakdrager met ladder vergroot die opslagcapaciteit nog meer.

uazuaz

Dankzij de militaire oorsprong van het voertuig is de UAZ niet alleen uitermate geschikt als offroader in heel moeilijke omstandigheden, maar geniet hij ook een grote populariteit in de van life community. Zo is er Huub van der Mark die Centraal-Azië rondreed, of de mannen van Timeless Adventures, die een tweedehands 452 kochten in Kirgistan en daarmee de 7000 km naar hun woonplaats in Nederland mee aflegden; volgende keer toch maar investeren in een basiscursus automechanica?

Voor een testrit moeten we wachten tot na de coronacrisis, je eigen Bukhanka (of is het nu toch Buchanka?) configureren kan wel al!

UAZ 452 Commercial

MOTOR: vier-in-lijn, benzine CILINDERINHOUD: 2693 cc, MAX. VERMOGEN: 112 pk, MAX. KOPPEL: 198 Nm (bij 2.500 tpm), AFMETINGEN: L/B/H: 4,43/1,94/2,06 m, GEWICHT: 1.600 kg – 2.000kg, VERSNELLINGEN: 5, AANDRIJVING: vierwielaandrijving, inschakelbaar, OPGEGEVEN VERBRUIK: 12 l/100 km, BANDEN: 225/75 R16, TOPSNELHEID: 130 km/u, 0-100 KM/H: maakt het echt uit? VANAFPRIJS: 23.395 euro, SCORE: 2/5

Tot slot laten we jullie nog even dromen van weidse landschappen en onbeperkt avontuur met onderstaande filmpjes. #blijfinuwkot!

MEER LEZEN

Offroad met de Land Rover Discovery TDV6 (L462)

FIAT Bugster concept: No nonsense offroad fun

Testnotities: Audi A6 Allroad quattro 45 TDI