Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Er zijn de laatste weken al heel wat lijstjes met autofilms verschenen die iedereen gezien moet hebben. Daarbij gaat het meestal om de mainstream films, gemaakt met gigantische budgetten, die iedere autoliefhebber toch al gezien heeft. Tijd dus om een andere afrit te nemen en op zoek te gaan naar minder bekende alternatieven die zeker de moeite waard zijn.

Gone in 60 Seconds (1974)

Geen geblondeerde Angelina Jolie en overactende Nicholas Cage in het origineel uit 1974, wel de langste car-chase ooit. Gedurende 40 minuten tracht hoofdrolspeler, stuntman, schrijver én regisseur H.B. Halicki uit de handen te blijven van de politie aan het stuur van, jawel Eleanor een gele Mustang Mach 1 van 1973. Meer dan 90 auto’s zijn rijp voor de sloop na zijn doortocht en Halicki zelf belandt in het ziekenhuis als hij de auto onzacht tegen een verlichtingspaal parkeert. Het verhaal stelt nog minder voor dan in de remake, deze film bekijk je dan ook uitsluitend voor de actie. Halicki draaide later nog 2 films, Deadline Auto Theft en The Junkman en kwam om het leven toen een watertoren op zijn stuntauto viel tijdens de opnames van Gone in 60 Seconds 2! Integraal te bekijken op Youtube.

Death Race 2000 (1975)

Een race van de Oostkust van Amerika naar New Los Angeles in het westen in een land dat ten prooi is gevallen aan anarchie. Alles is toegestaan om als eerste te eindigen, toeschouwers en toevallige passanten leveren extra punten op. Inderdaad, deze film leverde de inspiratie voor de Carmageddon games! Sylvester Stallone is te herkennen als racer Machine Gun Joe Viterbo en de hoofdrol was voor David Carradine, bekend van zijn titelrol in Kill Bill. Eveneens volledig te bekijken op Youtube!

American Graffiti (1973)

Voor ze vertrekken naar de universiteit, weg uit het dorp waar ze opgroeiden, komen enkele jeugdvrienden nog een laatste keer samen. Een nacht op Main Street USA, met hot rods, rock ‘n roll en jeugdliefdes. De film won 2 Golden Globes en kreeg 5 Oscar nominaties, wat de toen nog onbekende George Lucas genoeg bekendheid opleverde om zijn magnus opus te starten: de Star Wars-trilogie. Hoofdrollen zijn er voor Richard Dreyfuss en Ron Howard, die zijn regiedebuut maakte met een andere autofilm: Grand Theft Auto. De film betekende tevens de definitieve doorbraak voor Harisson Ford. De soundtrack met 41(!) nummers is een aanrader voor liefhebbers van ’50s en ’60s rock!

Bounty Killer (2013)

Multinationals hebben de wereld overgenomen en verspreiden chaos en verderf. De Council of Nine heeft een prijs gezet op alle CEO’s en bounty killers jagen op deze meedogenloze heersers voor eer en heel veel cash. Een stoere eenzaat, The Drifter, gaat samenwerken met de ravissante Mary Death met als ultieme doel de bedrijven de doodsteek toe te dienen. Met een vette knipoog naar Mad Max, de ondertitel luidt dan ook ‘The Road Warrior meets Kill Bill’. Hoe de wereld ook ten onder gaat, er zal altijd een dikke V8 en een schaarsgeklede babe een rol in spelen!

Rubber (2010)

Een stadje in de de woestijn wordt geteisterd door een seriemoordenaar die de hoofden van zijn slachtoffers opblaast door middel van psychokinetische krachten. De hoofdrol in deze horrorfilm wordt vertolkt door een autoband met een obsessie voor een vrouw die op de vlucht is. Een groep toeschouwers volgt de killer tyre vanop een afstand, wat het geheel een nog vreemdere sfeer geeft. Toch maar eens checken of dat reservewiel nog op zijn plaats ligt.

MEER LEZEN

Animatiefilm: Le Mans 1955 – Deadly Competition

Kortfilm: Kidston – Wolf of the Autostrada

F1-Filmpreview: RUSH (2012)