Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Toen de FIA in 1982 nieuwe klassen introduceerde voor de rallysport, zag Audi zijn kans schoon om het nieuwe vierwielaangedreven systeem  ‘quattro’ te lanceren. Deze Ur-Quattro had bij zijn introductie zo goed als geen concurrentie en won dan ook met gemak het kampioenschap van 1983.

De andere constructeurs bleven echter niet bij de pakken zitten en zo kwamen onder ander Peugeot met de 205 T16 en Lancia’s Delta S4 ook met vierwielaandrijving op de proppen. De langere wielbasis van de Audi quattro maakte hem minder wendbaar, wat kostbare seconden kostte. Als antwoord hierop werd de quattro een kopje kleiner gemaakt en ontstond de fabelachtige Sport quattro die zo meer eventjes 32cm in de lengte verloor!

audi sport quattroaudi sport quattroaudi sport quattro

Homologatie-special

Deze Audi Sport Quattro is dan ook een gewild verzamelobject onder liefhebbers. Door de heel soepele regels in Groep B destijds moesten er slechts 200 stuks gehomologeerd worden voor verkoop om deel te nemen aan het wereldkampioenschap rally. De prijzen swingen dan ook de pan uit. Voor minder dan 450.000 euro gaan ze niet van de hand, terwijl een degelijke oer-quattro voor een tiende van die prijs op je oprit kan staan!

audi sport quattro

De Duitse tuner LCE High Performance zag in deze discrepantie wel brood en besloot zelf Sport Quattro’s te gaan bouwen. Als je bereid bent je Quattro aan hen af te staan, samen met een cheque van 104.000 euro, ben je enige tijd later de fiere eigenaar van een replica Audi Sport Quattro. De wielbasis wordt door LCE met 320mm verkort, een bodykit geïnstalleerd en ook de motor wordt onder handen genomen en niet zo’n klein beetje. Waar de originele Sport Quattro het moest doen met slechts 560pk, gaan de Duitse tuners voor meer dan 1.000 pk! Groep B was dan ook nogal saai om naar te kijken, zei niemand ooit.

audi sport quattro audi sport quattro

Beter dan Koenigsegg One:1

Hiermee krijgt de LCE Quattro van zo’n 1.060kg een verhouding van meer dan 1pk per kilo, beter dus dan de Koenigsegg One:1! Het exemplaar op de foto’s is niet enkel gekeurd door TÜV en dus perfect straatlegaal, ook Walter Röhrl gaf zijn goedkeuring en plaatste zijn handtekening op het dashboard. Röhrl is uiteraard niet zomaar de eerste de beste: in 1985 haalde hij brons in het wereldkampioenschap en twee jaar later zette hij een recordtijd neer in Pikes Peak, beide in een Sport Quattro.

audi sport quattro audi sport quattro

De onderdelen om dit monster in elkaar te zetten, waren uiteraard niet zomaar in het magazijn beschikbaar. Zo is de iconische vijfcilinder gebaseerd op een 2.5 TDi van de A6, de versnellingsbak van een RS2 en werden de remmen gedemonteerd uit een 996 Porsche GT3 RS! Indien gewenst wordt de auto voorzien van een race-rolkooi, BBS-velgen met slicks en kan je de deuren en het dashboard laten uitvoeren in carbon. Wij laten hem in ieder geval aankleden in het bekende livrei van sigarettenmerk HB!

MEER LEZEN 

Testnotities: Audi A6 Allroad quattro45 TDI 

Officieel: Audi RS Q8 (2020) 

Docu op Zondag: Group B – The Age of the Supercar