Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op het salon van Genève 2019 stelde Peugeot een serieus uit de kluiten gewassen versie van zijn vernieuwde topper in het gamma voor, de Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered. Een jaar later dient het productiemodel zich aan.

Een hele mondvol, maar deze gespierde berline ziet er dan ook niet enkel snel uit, hij is het ook. De plug-in hybride werd voorzien van een 1,6-liter benzinemotor van 200 pk en twee elektromotoren die het totale vermogen verdubbelen naar zowat 400pk. Dankzij deze mix blijft de CO2-uitstoot echter onder de 50 gr/km. Hiermee wil Peugeot bewijzen dat rijplezier en milieubewustzijn echt wel samen kunnen gaan.

peugeot 508 peugeot sport engineered

PEUGEOT_508_PSE_004_HDPEUGEOT_508_PSE_009_HD

De 508 PSE zal in eerste instantie beperkt worden tot 1000 exemplaren, hoewel CEO Jean-Philippe Imparato al liet uitschijnen dat de productie allicht verhoogd zal worden, omwille van de aanzienlijke belangstelling in deze snelle leeuw. De eerste productieversies zouden in de loop van oktober geleverd worden door Peugeot Motorsport. Het merk hoopt hiermee duidelijk maken dat fun nog steeds belangrijk is en legt zo ook de link met hun retour naar Le Mans en de nieuwe Hypercar-klasse.

peugeot 508 peugeot sport engineered

PEUGEOT_508_PSE_006_HDPEUGEOT_508_PSE_010_HD

Zonder GTi-badge

Dit betekent echter geenszins het einde voor de geliefde GTi’s die nog steeds door een grote schare liefhebbers gekoesterd worden. Sport Engineered vormt een aanvulling op die andere sportieve modellen, maar dan wel enkel met hybride aandrijflijn, waar dat bij een GTi-badge niet het geval hoeft te zijn.

peugeot 508 peugeot sport engineered

Het is hiermee dan ook meteen duidelijk dat er naast de 508 ook nog andere modellen een SE-behandeling zullen genieten in de toekomst. De weg naar een hoger marktsegment die Peugeot een tijd geleden insloeg, wordt hiermee nog duidelijker voortgezet.

MEER LEZEN

Rijtest: Peugeot 508 GT 1.6 Puretech 225 (2019)

Autosalon 2020: De (10) DRIVRs die je moet gezien hebben

Video: De snelste 306 GTi6 van de ‘Ring