Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 blijven serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Where Dreams Go To Die – Youtube.com

De documentaire Where Dreams Go To Die volgt ultrarunner Gary Robbins tijdens de compleet geschifte Barkley Marathon. De Marathon bestaat uit vijf rondes van ongeveer 20 mijl en beslaat in totaal 160 km, hoogtemeters niet meegerekend. Aangezien het lopen snel gaat vervelen, zorgt organisator ‘Lazarus Lake’ voor extra activiteiten. Zo moet iedere deelnemer boeken zoeken langs het parcours om officieel als finisher in de statistieken te belanden. Tot op vandaag hebben slechts 18 mensen de finish gehaald. Je kan je dan ook afvragen of Gary Robbins een vijs kwijt is om zoveel toewijding te tonen aan één race, waarvan de kans op succes zo klein is…

– Koen De Beer, Freelancer

Rediscovering the Pleasures of an 11-Hour Train Ride – Travel + Leisure

canada trainLaat bij ons het woord ‘treinreis’ vallen en de kans is groot dat er een negatieve connotatie aan te pas komt. De combinatie van verouderd materieel en een al even ondermaats presterende uurregeling wil nu eenmaal dat reizen per trein in België een kwestie van moeten is, beter dan willen. Maar het kan ook anders. In Amerika bijvoorbeeld, waar de spoorinfrastructuur op zich lang niet onfeilbaar is, integendeel zelfs, maar waar sporen vaak een andere dimensie krijgt vanwege de grote afstanden en bijhorende reistijden. Gevierd auteur Gary Shteyngart kroop gedurende 11u aan boord van een Amtrak van New York naar Montreal en kwam terug met volgend fijn verslag.

Pieter Ameye – Freelancer

Fallingwater – fallingwater.org

De laatste tien jaar is modernistische woningbouw aan een sterke opmars bezig in België, maar in feite horen dergelijke strakke ontwerpen niet thuis in het drukke straatbeeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de designklassiekers in deze strekking bijna allemaal afgelegen woningen zijn, die de omgeving complementeren, of er net helemaal in opgaan. Eén van die klassiekers is Fallingwater, het buitenverblijf van de familie Kaufmann in Pennsylvania. Deze woning werd in 1935 getekend door Frank Lloyd, en is gebouwd op een waterval. Het gebouw heeft talloze prijzen gewonnen, en werd zelfs geklasseerd als UNESCO werelderfgoed.

– Bert Claes, Fotograaf

Sporza Retro: de ondergang van Miguel Indurain

Miguel Indurain, de enige renner die vijf Tourzeges behaalde zonder onderbreking, was een bijzondere Tourwinnaar in vele opzichten. Allereerst was het een rijzige renner die bergop dus eigenlijk teveel kilo’s mee te sleuren had. Dat hield hem echter niet tegen om zijn mannetje te staan tegenover de rasechte klimmers en vervolgens in tijdritten snoeihard uit te halen om de concurrentie weg te blazen. Uithalen deed hij vooral met de trappers, hij zei nooit een woord meer dan nodig was. Anno ’96 liep zijn rijk echter ten einde. Sporza Retro blikte samen met Tom Boonen -die in zijn jeugd fan was van Indurain- terug op die bewogen ronde.

– Stijn Braes, Freelancer

Babylon Berlin – VRT NU

Ik besef maar al te goed dat dit betweterig gaat klinken, maar Babylin Berlin is de beste TV-reeks waar je (wellicht) nog nooit van gehoord hebt. Gesitueerd in het Berlijnse interbellum schippert de krimi tussen politieke spanningen en het losbandige nachtleven, dat tot in de puntjes is nagebootst door de producers met een royaal budget. Babylon Berlin is dan ook de duurste reeks ooit buiten Hollywood gemaakt, waardoor zelfs de auto’s stuk voor stuk uit de jaren ’30 zijn geplukt. De genietbare jazz-scènes uit het perfect nagebootste uitgangsleven zetten de puntjes op de -i.

– Ken Divjak, Coördinator